Όπως έχουμε δημοσιεύσει πολλές φορές στο Καφενείο της Μεγαλόπολης ο Βιολογικός Καθαρισμός Μεγαλόπολης (ένα έργο που κόστισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ) έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και βρίσκεται εκτός λειτουργίας, μάλιστα στην ουσία δεν πρόλαβε να λειτουργήσει ποτέ κανονικά. Το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει από το 2012 και παρόλο που έχουν περάσει περίπου 5 χρόνια, ακόμα δεν έχουμε μάθει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι που ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο έχει καταστραφεί!
δείτε σχετικές δημοσιεύσεις του Καφενείου της Μεγαλόπολης που είχε αποκαλύψει τότε το πρόβλημα…
Τι συμβαίνει με τον Βιολογικό Καθαρισμό Μεγαλόπολης;
Μεγάλη ζημιά στον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Μεγαλόπολης – Γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση;
ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Σήμερα λοιπόν η Περιφέρεια Πελοποννήσου ρίχνει πρόστιμο στον Δήμο επειδή δεν λειτουργεί ο Βιολογικός!
Συγκεκριμένα η ενημέρωση έχει ως εξής:
Την επιβολή Διοικητικών κυρώσεων στο Δήμο Μεγαλόπολης ύψους 15.000 ευρώ αποφάσισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Ο λόγος ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός Λυμάτων Μεγαλόπολης βρίσκεται εκτός λειτουργίας με συνέπεια τη ροή ανεπεξέργαστων λυμάτων προς τον εγκεκριμένο αποδέκτη ρέμα «Μαρίτσα».
Αναλυτικά ο περιφερειάρχης αποφάσισε:
Α. Την επιβολή στο Δήμο Μεγαλόπολης προστίμου δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000 € ) επειδή σύμφωνα με την εισήγηση, ο Βιολογικός Καθαρισμός Λυμάτων Μεγαλόπολης βρίσκεται εκτός λειτουργίας με συνέπεια τη ροή ανεπεξέργαστων λυμάτων προς τον εγκεκριμένο αποδέκτη ρέμα «Μαρίτσα».
Από τα ανωτέρω προκαλείται παράβαση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων και ρύπανση του περιβάλλοντος.
Β. Να κατατεθεί εντός μηνός από την παραλαβή της απόφασης επιβολής διοικητικών κυρώσεων από το Δήμο Μεγαλόπολης α) Τεκμηριωμένο Σχέδιο και χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την άμεση επαναλειτουργία της εγκατάστασης χωρίς την κατεστραμμένη δεξαμενή και β) Τεκμηριωμένο Σχέδιο και χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την πλήρη λειτουργία της εγκατάστασης κατόπιν της επιδιόρθωσης ή επανακατασκευής της κατεστραμμένης δεξαμενής.
Από το ποσό αυτό ποσοστό 50% θα εισπραχθεί υπέρ ΕΤΕΡΠΣ (Πράσινο Ταμείο) (κωδ. 3517) και 50% υπέρ Περιφέρειας Πελοποννήσου Π.Ε. Αρκαδίας (κωδ. 64080)
Γ. Ο φάκελος της υποθέσεως να διαβιβασθεί στη δικαιοσύνη στα πλαίσια των άρθρων 28 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 του ν 4042/2012 και ισχύει και 29 του Ν. 1650/86 για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων.
Κατά της απόφασης αυτής, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να ασκήσει προσφυγή στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια, εντός 60 ημερών από την ημέρα κοινοποίησής της στον παραβάτη, σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας (άρθρο 53, Ν. 3900/2010, ΦΕΚ 213/Α/2010 και άρθρο 98, παρ. 12, Ν. 1892/1990, ΦΕΚ 101/Α/90, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το άρθρο 66, Ν. 2717/1999, ΦΕΚ 97/Α/1999 κ’ ως ισχύουν).
Επίσης, κατά της απόφασης αυτής, όσον αφορά τη νομιμότητα έκδοσής της, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να ασκήσει προσφυγή ενώπιον του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ. Ελλάδας & Ιονίου μέσα σε 15 ημέρες, από τη δημοσιοποίησή της, ή αφότου έλαβε γνώση, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 227 & 238 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α).
Σε περίπτωση που το πρόστιμο εξοφληθεί με βάση την ειδοποίηση αυτή και κατόπιν σχετικής δήλωσης στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. (οίκοθεν είσπραξη) ο υπεύθυνος της επιχείρησης υποχρεούται να μας αποστείλει αντίγραφα των διπλότυπων είσπραξης προκειμένου να μας γνωστοποιήσει την εξόφλησή τους.