Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ20ή Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβοστίου (video-photo)

20ή Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβοστίου (video-photo)

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Για ακόμη μία φορά η 20η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου, προσέφερε πλούσιο θέαμα και πολύ ωραίες μάχες, με τους οδηγούς να δίνουν «ραντεβού», την επόμενη χρονιά στην όμορφη περιοχή της Γορτυνίας.

Μπορεί οι Χρονομετρημένες Δοκιμές του Σαββάτου να μας είχαν δώσει μία πρώτη εικόνα για τα όσα θα δούμε στην 20η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου, τελικά ο κυρίως αγώνας είχε άλλους πρωταγωνιστές!

Για τα αυτοκίνητα από 1400 έως 1600 κυβικά εκατοστά, ο Αλέξανδρος Τσιόγκας (Citroen AX Sport), ο οποίος ήταν και το μεγάλο φαβορί για την νίκη αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και δεν ξεκίνησε τον αγώνα. Έτσι την νίκη κατέκτησε ο Γιώργος Ντέκας (Peugeot 205 Rallye), ο οποίος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στα δύο σκέλη του αγώνα, χωρίς να απειληθεί από κάποιον. Μεγάλη μάχη έγινε για τις υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου. Ο Κίμωνας Θέος (Peugeot 106 Rallye), στην επιστροφή του στους αγώνες, κατάφερε να επικρατήσει του μαχητικού και ταχύτατου Νίκου Σκαρλάτου (Citroen Saxo VTS), και να πάρει αυτός την δεύτερη θέση με διαφορά λίγο μεγαλύτερη τους ενός δευτερολέπτου, αφήνοντας τον Νίκο Σκαρλάτο στην τρίτη θέση.

Την σκυτάλη πήραν τα αυτοκίνητα από 1600 έως 2000 κυβικά εκατοστά, με τις μάχες να κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο και στα δύο σκέλη του αγώνα. Χαρακτηριστικό του συναγωνισμού, ήταν το γεγονός πως οι 4 πρώτοι είχαν διαφορά μεταξύ τους λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.
Νικητής στην μονομαχία αυτή αναδείχθηκε ο Βασίλης Κορωνιός (Peugeot 106 S16), ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν πραγματοποίησε χρονομετρημένες δοκιμές το Σάββατο, κατάφερε να επικρατήσει στον αγώνα. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να οδηγήσει στο όριο το γαλλικό αυτοκίνητο και να αντιμετωπίσει τους Βασίλη Στάγια (Citroen Saxo VTS), Αποστόλη Κούση (Honda Civic Type R), και Αναστάση Τζαβάρα (Opel Astra GTE), οι οποίοι με την σειρά τους πάλεψαν για την νίκη. Την δεύτερη θέση τελικά κατέλαβε μετά από τρομερή μάχη ο Βασίλης Στάγιας (Citroen Saxo VTS), ενώ ελάχιστα δέκατα πίσω του βρέθηκε ο Αποστόλης Κούσης (Honda Civic Type R), συμπληρώνοντας το βάθρο. Ο Αναστάσης Τζαβάρας (Opel Astra GTE), πάλεψε αλλά έχασε την τρίτη θέση στις λεπτομέρειες, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.

Στα 2000 κυβικά εκατοστά και άνω δεν είχαμε την μάχη που περιμέναμε, με τον Δημήτρη Μουργελά (Mitsubishi Lancer EVO VII), να ανεβαίνει ταχύτερα όλων και στα δύο σκέλη κατακτώντας την νίκη. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Χρήστος Παλαιολόγος (Mitsubishi Lancer EVO IX), o οποίος στην επιστροφή του στους αγώνες έδειξε πως συνεχίζει να είναι ταχύτατος και να οδηγεί με μυαλό και χωρίς ρίσκο. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Ηλίας Τσιώνης (Ford Sierra Cosworth), με την Θεοδώρα Χόνδρου (Ford Sierra RS Cosworth), να τερματίζει στην τέταρτη θέση.

Το καλύτερο φινάλε στην 20η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου, έδωσαν οι αγωνιζόμενοι της Formula Saloon. Στο πρώτο σκέλος του αγώνα ο Κωνσταντίνος Τσαφαράς (Ford Escort RS Cosworth), ήταν ελάχιστα μπροστά από τους Παναγιώτη Παρθένη (Mitsubishi EVO IX), και Ιωάννη Δέλλα (Ford Escort MK2), οι οποίοι ήθελαν με την σειρά τους να κατακτήσουν την νίκη, με αντεπίθεση στο δεύτερο σκέλος.

Τελικά οι μάχες που περιμέναμε δεν έγιναν καθώς μηχανικά προβλήματα στο κιβώτικο για τον Παναγιώτη Παρθένη και κάποιο πρόβλημα που αντιμετώπισε μετά το μέσο της διαδρομής ο Ιωάννης Δέλλας, έδωσαν την δυνατότητα στον Κωνσταντίνο Τσαφαρά να κατακτήσει την νίκη πιο εύκολα από ότι περίμενε. Παρόλα αυτά και στο δεύτερο σκέλος σημείωσε και πάλι τον ταχύτερο χρόνο. Ο Παναγιώτης Παρθένης αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, ενώ μετά το πρόβλημα του Ιωάννη Δέλλα, στην τρίτη θέση ανέβηκε ο “ΚΑΝΕΛΟΣ” (Peugeot 106 S16).

Μετά το τέλος του αγώνα, πραγματοποιήθηκε η απονομή στην πλατεία της Δημητσάνας, με τον Δήμαρχο Γορτυνίας Ευστάθιο Χαρ. Κούλη, να υπόσχεται το καθιερωμένο τραπέζι στο Ζυγοβίστι για την 21η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Δηλώσεις Πρωταγωνιστών
Γιώργος Ντέκας – Peugeot 205 Rallye
“Κάναμε έναν πολύ όμορφο αγώνα, απολαύσαμε την οδήγηση όλο το Σαββατοκύριακο και είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε και κερδίσαμε”.
Βασίλης Κορωνιός – Peugeot 106 S16
“Καταφέραμε και επικρατήσαμε παρά το γεγονός πως δεν κάναμε δοκιμές το Σάββατο, είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς οδήγησα αρκετά καλά. Ήταν πολύ θετικό που υπήρχε μεγάλος συναγωνισμός και ελπίζω να το χάρηκαν όλοι”.

Δημήτρης Μουργελάς – Mitsubishi Lancer EVO VII
“Καταφέραμε και διορθώσαμε το χθεσινό πρόβλημα και σήμερα ανεβήκαμε όπως θέλαμε στον αγώνα. Ευχαριστώ όλους που με βοήθησαν και την Λέσχη της Τρίπολης που μου έδωσε μία επιπλέον ώθηση. Συγχαρητήρια σε όλους”.
Κωνσταντίνος Τσαφαράς – Ford Escort RS Cosworth
“Για ακόμη μία φορά η Ανάβαση ήταν πολύ όμορφη. Χάρηκα ιδιαίτερα με την νίκη μου και το γεγονός πως παλέψαμε μέχρι το τέλος για να φτάσουμε ως εδώ λέει πολλά. Εύχομαι να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο”.

Γραφείο Τύπου Start Line
Γιάννης Τσινάβος
Photo R Press

δείτε τα βίντεο από τον αγώνα

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,754ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img