Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΨήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα
spot_img

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Την απουσία εθνικής στρατηγικής στον αγροτικό τομέα από σειρά κυβερνήσεων, συνέπειες της οποίας αποτελούν, μεταξύ άλλων, “η εγκατάλειψη της υπαίθρου και των καλλιεργειών, καθώς και τα ελλείμματα στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων” διαπιστώνει, ανάμεσα σε άλλα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σε ψήφισμά του, μετά από την συζήτηση για τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, η οποία προηγήθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του σώματος, προχθές Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, με το ίδιο ψήφισμά του, το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητεί, μεταξύ άλλων, “να εκχωρηθούν από το υπουργείο οι αρμοδιότητες της αγροτικής πολιτικής, για την ενίσχυση του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας, μεταφέροντας βέβαιια τους αντίστοιχους πόρους καθώς και το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό”.

Αιτείται επίσης το σώμα “άμεση αποκατάσταση των λαθών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε σχέση με τη μειωμένη προκαταβολή των ενιαίων ενισχύσεων που δόθηκαν στους παραγωγούς”.

Την πλήρη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με το ψήφισμα μπορείτε να δείτε εδώ:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,757ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,661ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Τατούλης: Οι πολίτες στην Αρκαδία που δεν θα τοποθετηθούν κάμερες να αποδεχθούν ότι έχουν λιγότερα δικαιώματα στην ασφάλεια;

Για άλλη μία φορά η επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη...

Ο Παναγιώτης Γιαννίκος νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης με τον Παναγιώτη...

Επιδοματική πολιτική ή σταθερή πολιτική μόνιμων αυξήσεων;

Μιχάλη Ραμπίδη                        Πτολεμαΐδα  28-11-2025 ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, επαναλαμβανόμενα «εμβόλιο φτώχειας», ψίχουλα να φάν κι οι κότες ….   ...

Συγκέντρωση της ΑΓΣΣΕ στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2024 στις 11 το πρωί

Από το 2010 οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί στις συντάξεις τους μείωση που ανατρέπει κάθε...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img