Στην πρόσφατη απόδρασή μας στην Καρύταινα, στο ιστορικό χωριό του Κολοκοτρώνη, τρυπώσαμε στο καφέ – εστιατόριο – γλυκοπωλείο «Άρκτος» και δοκιμάσαμε τα υπέροχα εδέσματα που φτιάχνουν οι αδελφές Ταγκαλάκη.
Η κυρία Γιάννα Ταγκαλάκη, ιστορικός και ιδιοκτήτρια του καφέ «Άρκτος», και η αδερφή της διατηρούν εδώ και έξι χρόνια το κατάστημα και σερβίρουν πολλά παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά.
Δοκιμάσαμε την τέλεια πορτοκαλόπιτα που η Γιάννα είχε ετοιμάσει και της ζητήσαμε να μας κάνει μια γρήγορη παρουσίαση της συνταγής.
Χωρίς καμία καθυστέρηση και προετοιμασία, η Γιάννα δέχθηκε να μας ετοιμάσει το γλυκό και να μας αποκαλύψει τα μυστικά της επιτυχίας της.
Η συνταγή θεωρείται εύκολη και με λίγα υλικά. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την προετοιμασία του γλυκού και τα μυστικά της απόλυτης επιτυχίας.
Συστατικά
500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
Bakin Powder
Πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
4 Αβγά
Ψήνουμε για 40 λεπτά στον αέρα στους 160-170 βαθμούς.
Στην συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι με 600 γραμμάρια ζάχαρη και 30 γραμμάρια νερό και βράζουμε 5 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Στο κατάστημα «Άρκτος» η πορτοκαλόπιτα σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι. Η βόλτα σας στην Καρύταινα πρέπει οπωσδήποτε να συνδυαστεί με ένα πέρασμα από την «Άρκτο» που θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών.
από το ArcadiaPortal.gr










