Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΤεράστια νίκη για το Μαίναλο! Απορρίφθηκαν οι 2 αντλησιοταμιεύσεις στη λίμνη Λάδωνα

Τεράστια νίκη για το Μαίναλο! Απορρίφθηκαν οι 2 αντλησιοταμιεύσεις στη λίμνη Λάδωνα

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Τεράστια νίκη για το Μαίναλο! Απορρίφθηκαν οι 2 αντλησιοταμιεύσεις στη λίμνη Λάδωνα που υπόσχονταν να μετατρέψουν τον τόπο μας σε ενεργειακό κόμβο!

Καταιγιστικές εξελίξεις για το αιολικό εργοστάσιο σε διαβούλευση: την Παρασκευή 4/7 ώρα 10:30 π.μ. γνωμοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Όσον αφορά τις 2 αντλησιοταμιεύσεις της ENERCOPLAN INVESTMENTS (που έχει και αίτηση για αιολικό στο Δάσος της Μπαρμπούς), η Διοίκηση απέρριψε την κοινή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων, η οποία είχε εξόφθαλμα λάθη και παράλειψεις: π.χ. μπέρδευε τη λίμνη Λάδωνα με τη λίμνη Σμοκόβου στα Άγραφα!

To SOS Μαίναλο, η Λίμνη Λάδωνα SOS, η Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας ενάντια στα Αιολικά και το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών ΠελοπόννηSOS συνεργαστήκαμε για την αποτροπή των έργων και με την υποστήριξη 1.310 φορέων και πολιτών από την Αρκαδία, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Πελοπόννησο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συμπεριλήφθησαν στο κείμενο αντιρρήσεων Δ11 που συνέταξε εξειδικευμένος δικηγόρος, τα καταφέραμε!

Το ίδιο θα κάνουμε και για τις υπόλοιπες αιτήσεις αντλησιοταμίευσης στη λίμνη Λάδωνα από τις ΤΕΡΝΑ-ΔΕΗ και FREENERGY 3, καθώς πρόκειται για έργα που θα επιτρέψουν την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών εργοστασίων μεγάλης κλίμακας.

Όσον αφορά το αιολικό σε διαβούλευση στην καρδιά του Μαινάλου, μετά τη χτεσινή ομόφωνα αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου, συνεδριάζει δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025 και ώρα 10:30 π.μ. στο κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου), στην Τρίπολη για το έργο. Θα γνωμοδοτήσει επίσης και για τα 3 αιολικά εργοστάσια στα Κύθηρα και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Πρόγραμμα Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «Νότια Πελοπόννησος». Να σημειωθεί εδώ ότι τα ορυκτά καύσιμα (π.χ. πετρέλαιο, φυσικό αέριο, λιγνίτης) απαιτούνται για τη λειτουργία των ΑΠΕ, ενώ οι επενδύσεις των πετρελαϊκών σε ΑΠΕ τους προσφέρουν επιπλέον κέρδη και οφέλη μέσα από τα Χρηματιστήρια Ρύπων και Ενέργειας. Περισσότερες πληροφορίες στα σχόλια.

Υπογράφουμε ως φορείς ή πολίτες τις αντιρρήσεις κατά του αιολικού στην καρδιά του Μαινάλου ως 23/7 http://bit.ly/3HTjqoP

Το Μαίναλο είναι πηγή ζωής και όχι μπαταρία

Θα το προστατέψουμε απ’τη λεηλασία

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,753ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,646ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img