Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
ΑρχικήΑΡΘΡΑΤατούλης: Παραμύθι η «δήθεν διαπραγμάτευση» υπέρ του δημοσίου συμφέροντος
geo-epidotisi-new

Τατούλης: Παραμύθι η «δήθεν διαπραγμάτευση» υπέρ του δημοσίου συμφέροντος

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

«Ο οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη σε συνδυασμό με τις λοιπές οδικές υποδομές που υλοποιεί η περιφερειακή αρχή συνιστούν ένα εξαιρετικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνδράμοντας αποφασιστικά στην πολιτική προτεραιότητα μας για ανάπτυξη της οικονομίας μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τελετή παράδοσης του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη στην κυκλοφορία τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016.

«Σήμερα εκπληρώνεται το πολιτικό όραμα που συνδιαμορφώσαμε το 2005 με τον τότε Υπουργό Υποδομών κ. Σουφλιά και τον τότε Υπουργό Άμυνας κ. Λαμπρόπουλο για την προσθήκη του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη στον οδικό άξονα Κόρινθο – Καλαμάτα, το οποίο τότε πολλοί είχαν χαρακτηρίσει «όνειρο θερινής νυχτός» δήλωσε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι «σταδιακά μετατρέπουμε τη Λακωνία από παραμεθόριο περιοχή που ήταν μέχρι σήμερα σε δυναμικό παράγοντα ανάπτυξης της οικονομίας μας».

[blockquote style=”1″]Παραμύθι η «δήθεν διαπραγμάτευση» υπέρ του δημοσίου συμφέροντος[/blockquote]

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ακόμη ότι το συγκεκριμένο έργο ήταν έτοιμο στο 95% εδώ και δύο χρόνια και ότι θα είχε παραδοθεί στην  κυκλοφορία αν η τότε Κυβέρνηση είχε εφαρμόσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Αυτή ακριβώς την απόφαση υλοποίησε η σημερινή Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι ως αντιπολίτευση απειλούσε με εξεταστική επιτροπή την Κυβέρνηση αν την εφάρμοζε, ενώ τώρα την εμφανίζει ως το αποτέλεσμα «σκληρής διαπραγμάτευσης».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου απ’ την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, αντιτασσόμενη σταθερά στο κίνημα «δεν πληρώνω» εξασφάλισε την οικονομική ευρωστία της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας, γεγονός που κατάστησε εφικτή τη συνέχιση των εργασιών.

«Ευελπιστούμε ότι πολύ γρήγορα θα ολοκληρωθεί η περιμετρική της Καλαμάτας και η συνδετήρια της Μεγαλόπολης ώστε να ολοκληρωθεί στο σύνολό του ο οδικός άξονας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανακοίνωσε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί και το τμήμα Σκούρα – Πυρρί που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου «ώστε να δώσουμε νέα αναπτυξιακή πνοή στη νότια Λακωνία».

Δελτίο Τύπου

από το ArcadiaPortal.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΛΑ ΡΕ ΠΕΤΡΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ!ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ!ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΑΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙΣ ,ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Δρόμοι ,γεφύρια ,σκουπίδια)ΕΡΗΜΩΝΕΙ Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ;

11,785ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,683ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Κοπή πίτας του πολιτιστικού συλλόγου Κοινόν Καρυτινών

Κοπή πίτας του πολιτιστικού συλλόγου Κοινόν Καρυτινών, χτες στο ξενοδοχείο Πελασγός!Ευχαριστούμε πολύ για τη...

Παρουσίαση βιβλίου “Ο Μελαγχολικός Εργάτης” την Κυριακή 25 Ιανουαρίου στη Μεγαλόπολη

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλόπολης «ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΣ»...

Κοπή πίτας του Συλλόγου Αναβρυτού την Κυριακή 18 Ιανουαρίου

Σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας που θα γίνει την...

Η Φωτεινή Καλεύρα από την Μεγαλόπολη στο Survivor 2026

Κυριακή 11 Ιανουαρίου γίνεται η πρεμιέρα του Survivor 2026, στο φετινό παιχνίδι υπάρχει συμμετοχή...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img