Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
ΑρχικήΑΡΘΡΑΣυναγερμός και έκτακτα μέτρα για να μη μείνουμε από ρεύμα - αέριο
geo-epidotisi-new

Συναγερμός και έκτακτα μέτρα για να μη μείνουμε από ρεύμα – αέριο

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Όταν οι πολιτικές  ηγεσίες απαξιώνουν  τον λιγνίτη χρόνια τώρα, όταν στηρίζεις την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας σε ΑΠΕ και ξένα καύσιμα… τότε πολύ εύκολα φτάνεις σε κρίσιμα σημεία, σε κίνδυνο να κρέμεται η ηλεκτροδότηση της χώρας από μια λεπτή κλωστή και η προμήθεια των καταναλωτών με αέριο για να ζεσταθούν να είναι επισφαλής.

Ενεργειακός σχεδιασμός – μπάχαλο και όλα τελικά στην τύχη.

Μόλις οι Έλληνες καταναλωτές αποφάσισαν -λόγω του κρύου και των εορταστικών ημερών να χρησιμοποιήσουν λίγο παραπάνω ηλεκτρική ενέργεια, άρχισαν τα προβλήματα και φτάνουμε στο σημείο μια ολόκληρη χώρα να ζητάει μείωση παραγωγής από τις βιομηχανίες. Να μειώνει τις εξαγωγές ρεύματος που αποφέρουν κέρδη. Να μην μπορεί να έχει διαθέσιμα λιγνιτικά εργοστάσια που είναι σταθμοί βάσης.

Αυτές τις μέρες, ειδικά τα βράδια η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ίσως φτάσει τα 9000MW. Και με όλα τα παραπάνω προβλήματα καταλαβαίνει εύκολα κανείς πόσο ευάλωτο είναι το σύστημα.

Στην Μεγαλόπολη λειτουργούν συνεχώς οι  μονάδες 3 &  4 ενώ η νέα μονάδα φυσικού αερίου που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στα προβλήματα είναι εκτός λειτουργίας λόγω των προβλημάτων στην διαθεσιμότητα φυσικού αερίου αλλά και λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό. Ακόμα ένα παράδειγμα κακής διαχείρισης από τους αρμόδιους.

δείτε σχετικά άρθρα…
Πορτοκαλί συναγερμός για να κάνουμε Χριστούγεννα με ρεύμα

Συναγερμός και έκτακτα μέτρα για να μη μείνουμε από ρεύμα – αέριο

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,784ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,683ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

16,9 εκατ. ευρώ για έργα προστασίας και ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Πρόσκληση...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριό της Μεγαλόπολης την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Νέα Συλλόγου Τριποταμιτών

Προς τους απανταχού ΤριποταμίτεςΑγαπητοί μας, Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα .Τα φετινά Χριστούγεννα...

Κοπή πίτας του πολιτιστικού συλλόγου Κοινόν Καρυτινών

Κοπή πίτας του πολιτιστικού συλλόγου Κοινόν Καρυτινών, χτες στο ξενοδοχείο Πελασγός!Ευχαριστούμε πολύ για τη...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img