Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΣυνάντηση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ – Διοίκησης για μείωση προσωπικού και πρόγραμμα εθελουσίας
spot_img

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ – Διοίκησης για μείωση προσωπικού και πρόγραμμα εθελουσίας

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργου Αδαμίδη, με τη διοίκηση της ΔΕΗ για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις σχετικά με τη μείωση του προσωπικού της εταιρείας.

Όπως είπε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, αναμένεται να αποφασιστεί η επόμενη μείωση του προσωπικού της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το business plan, η διοίκηση της ΔΕΗ θέλει να μειώσει το προσωπικό κατά 4.500 άτομα μέχρι το 2024, ενώ προβλέπει και προσλήψεις 800 εργαζομένων. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα δυο προηγούμενα χρόνια αποχώρησαν περίπου 3.000 άτομα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το νέο πρόγραμμα θα αφορά το προσωπικό από τις μονάδες και τα ορυχεία του Σταθμού της Καρδιάς τα οποία ετέθησαν εκτός λειτουργίας το προηγούμενο διάστημα στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης. Ωστόσο από αυτά μόνο 200 έχουν συμπληρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, στο mononews.gr, «δεν μπορούμε να μιλάμε για εθελούσια, αφού δεν δίνονται αποζημιώσεις που θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν να συμμετάσχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν συμπληρωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα».

Εξάλλου, αυτή την περίοδο στη Δυτική Μακεδονία «τρέχει» πρόγραμμα μοριοδότησης και  μετακίνησης προσωπικού -που δεν είναι έτοιμο προς συνταξιοδότηση- από την Καρδιά σε άλλες μονάδες και ορυχεία της ΔΕΗ που παραμένουν σε λειτουργία και συγκεκριμένα στις μονάδες του Σταθμού Αγίου Δημητρίου και τα ορυχεία Μαυροπηγής και Νοτίου Πεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα κίνητρα που εφαρμόστηκαν το 2019 και το 2020  προέβλεπαν ότι οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους αποχωρούν λαμβάνοντας πέραν της αποζημίωσης των 15.000 ευρώ που προβλέπει ο νόμος και κίνητρο αποχώρησης 20.000.

Εκτιμάται ότι ανάλογο κίνητρο θα δοθεί και φέτος.

Μ. Πρωτονοταρίου από το mononews.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,751ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,658ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για ολοκλήρωση της στερέωσης του συνόλου των τειχών του κάστρου της Καρύταινας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι...

Εκδηλώσεις του Κ.Α.Π.Η. Μεγαλόπολης

To Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δήμου Μεγαλόπολης πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα  τις...

Δράση στο δημοτικό σχολείο Καρύταινας

Ο πολιτιστικός σύλλογος "Κοινόν Καρυτινών",σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο Καρύταινας και τον δάσκαλο...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img