Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΠ.Ε.Δ. για απορρίμματα: Διαλογή στην πηγή και μείωση υπολείμματος

Π.Ε.Δ. για απορρίμματα: Διαλογή στην πηγή και μείωση υπολείμματος

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Συνεδρίασε εκτάκτως η ΠΕΔ Πελοποννήσου στις 8 Ιουλίου  ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 μ.μ., στην Τρίπολη, όπου και συζήτησαν θέματα τα οποία είχαν να κάνουν με τη διαχείριση των απορριμμάτων και συγκεκριμένα με τον σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) και με τις ενέργειες που θα πρέπει στο εξής να προχωρήσει η ΠΕΔ.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο  Καρούτζος Λάμπρος, Χημικός μηχανικός- Περιβαλλοντολόγος  ο οποίος στην δήλωση την οποία έκανε πριν την έναρξη της συνεδρίασης μίλησε για την μελέτη επισημαίνοντας και τα θετικά και τα αρνητικά της και προσπάθησε εμπεριστατωμένα να αποδείξει πιο σενάριο είναι πιο συμφέρον μακροπρόθεσμα.

[blockquote style=”1″]Βλέπω ότι η πρόταση των αποκεντρωμένων μονάδων μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά ως κίνητρο για την διαλογή στην πηγή, για έναν ορθό τρόπο διαχείριση όπως προβλέπει ο νέος ΕΣΔΑ και από εκεί να μειωθεί το υπόλειμμα διαχειρίζονταν το σωστά, έτσι ώστε να περιοριστεί το ρεύμα που καταλήγει στην ταφή.[/blockquote]

To Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), το οποίο διαμορφώθηκε από κοινού με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά από επεξεργασία προηγηθείσας μελέτης, και αφού ελήφθησαν υπόψη απόψεις και προτάσεις υπηρεσιών, φορέων και πολιτών ευρέως αριθμού και φάσματος, καθορίζει τη στρατηγική, τις πολιτικές τους στόχους και τις δράσεις για τη διαχείριση των αποβλήτων σε εθνικό επίπεδο για την επόμενη εξαετία, ως το 2020.

από το ArcadiaPortal.gr

[ot-video][/ot-video]

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,751ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img