Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΠαραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που τον παραμπέμπει σε δίκη για το κακούργημα της απιστίας σε βάρος της επιχείρησης, αδίκημα που αφορά παράνομες αυξήσεις που ενέκρινε σε στελέχη της επιχείρησης την περίοδο 2010-2012.

Η παραίτησή του υποβλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους ευθιξίας. Η υπόθεση αφορά μισθολογικές αυξήσεις προς 19 στελέχη της ΔΕΗ που εγκρίθηκαν από τον κ. Ζερβό την επίμαχη χρονική περίοδο. Οι αυξήσεις χορηγήθηκαν ενώ ήταν σε ισχύ νόμος που περιόριζε τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών της Δημόσιας Επιχείρησης σε ποσά που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα περίπου 5.900 ευρώ.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι από τον Μάρτιο 2010 έως και τον Σεπτέμβριο 2012 οι αυξήσεις προκάλεσαν ζημιά στη δημόσια περιουσία της ΔΕΗ που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ και η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μεγάλη. Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αναφέρει συγκεκριμένα ότι «με περισσότερες πράξεις του που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και με την ιδιότητα του διευθύνοντα συμβούλου και Προέδρου του διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά την διαχείριση των εσόδων της εταιρείας που του είχαν ανατεθεί με νόμο, ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος την περιουσία της παραπάνω εταιρείας, η οποία ανήκε στο ελληνικό δημόσιο, που κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου και ορίζει την διοίκηση αυτής…».

Σύμφωνα με την απόφαση που παραπέμπει τον κ. Ζερβό στο ακροατήριο για κακούργημα ο ίδιος υπερέβη το νόμο 3833/2010 και τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Οικονομικών καθώς ενέκρινε την χορήγηση μισθολογικών αποδοχών σε διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ, πάνω από τα 5.981 ευρώ που όριζε ο νόμος για την περίοδο Μαρτίου-Μάιου 2010 και τα 5.856 για το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2010-Αυγούστου 2012 καθώς επίσης και 5.000 από το Σεπτέμβριο του 2012 έως σήμερα.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,748ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,649ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Ολοκληρώθηκε η κατάρτιση για 388 ανέργους του προγράμματος «Δράσεις για Σένα» – Καλύφθηκε πλήρως ο στόχος των 500 ωφελουμένων

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ανακοινώνει με επιτυχία την πλήρη κάλυψη του στόχου των 500...

Τα έργα του 4ου και 5ου ΕΑΠ Μεγαλόπολης που απεντάχθηκαν από το Λιγνιτόσημο

Την απένταξη έργων του 4ου και 5ου ΕΑΠ, για τα οποία είτε δεν υπήρξε...

Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Τουρκολέκα και Χειροτονία Διακόνου στην Ι. Μ. Γόρτυνος (photo)

Τουρκολέκα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Τουρκολέκα...

Συγκριτικό πλεονέκτημα της Γορτυνίας το επιχειρηματικό οικοσύστημα των μονοπατιών Mainalon Trail, Pan Trail και Arcadia Trail

Με σημαντικά αποτελέσματα για το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Γορτυνίας ολοκληρώθηκε η ανοιχτή δράση με...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img