Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΠαπαηλιού: Θα κατατεθεί τροπολογία για την κατάφωρη αδικία εναντίον των κατοίκων της...

Παπαηλιού: Θα κατατεθεί τροπολογία για την κατάφωρη αδικία εναντίον των κατοίκων της Μεγαλόπολης

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Βάσει του ψηφισθέντος πρόσφατα από τη Βουλή νόμου για το ΑΣΕΠ (Ν. 4765/2021) στις περιοχές, στις οποίες προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για λόγους εντοπιότητας κατά τη βαθμολογία του γραπτού διαγωνισμού που θα πραγματοποιεί το ΑΣΕΠ, περιελήφθη, με νομοτεχνική βελτίωση, και η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης ως πληττόμενη από την «απολογνιτοποίηση».

Στην αρχική εκδοχή του νομοσχεδίου είχαν περιληφθεί περιοχές με ιδιαίτερα δυσμενή γεωγραφικά, γεωμορφολογικά και πληθυσμιακά χαρακτηριστικά, και όχι πληττόμενες από την κατάργηση λιγνιτικών μονάδων.Με την προσθήκη της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, το σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που πλήττονται από τη «βίαιη» απολιγνιτοποίηση υπάγονται στη ρύθμιση για αυξημένη μοριοδότηση.

Σε αυτή τη ρύθμιση δεν περιελήφθη ο Δήμος Μεγαλόπολης, που και αυτός αποτελεί θύμα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ  για «βίαιη» απολιγνιτοποίηση.Φαίνεται, ότι, για την κυβέρνηση, οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Σε αμέσως επόμενο νομοσχέδιο κατατίθεται τροπολογία για την άρση αυτής της κατάφωρης αδικίας και την αποκατάσταση ίσης μεταχείρισης όλων των περιοχών-θυμάτων της «βίαιης» απολιγνιτοποίησης.

Γιώργος Παπαηλιού, βουλευτής Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,751ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img