Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΠαπαδόπουλος: Όσο είμαι Δήμαρχος, ΧΥΤΕΑ στην Μεγαλόπολη δεν θα γίνει! (video)
spot_img

Παπαδόπουλος: Όσο είμαι Δήμαρχος, ΧΥΤΕΑ στην Μεγαλόπολη δεν θα γίνει! (video)

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης  Διονύσιος Παπαδόπουλος,  παραχώρησε συνέντευξη τύπου την  Παρασκευή 09 Ιουνίου στην  αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τις εξελίξεις στα παρακάτω ζητήματα: α) η πώληση μονάδων ΔΕΗ και β) ΧΥΤΕΑ.

Μαζί με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης ήταν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Μαρκολιάς.

Δυστυχώς από πλευράς Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην πρόσκληση για την συνέντευξη για τόσο σοβαρά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Μεγαλόπολης και όχι μόνο,  παραβρέθηκαν μόνο το Καφενείο της Μεγαλόπολης , το ArcadiaPortal.gr και το Mesogeios TV .  Για το θέμα του ΧΥΤΕΑ ειδικότερα έχουν γραφεί και ειπωθεί τόσα πολλά αλλά όταν δίνεται η ευκαιρία να γίνει ενημέρωση και να τεθούν ερωτήματα, όλοι έλειπαν! Να τονίσουμε ότι η συνέντευξη για τον ΧΥΤΕΑ κράτησε 1 ώρα.

Τα βασικά σημεία που αναφέρθηκε ο Δήμαρχος ήταν:

Το θέμα του ΧΥΤΕΑ ειναι παλιό , έρχεται από πολλά χρόνια πίσω και καθε φορά με διαφορετικό όνομα και μορφή. Με οποιαδήποτε μορφή και να είναι ο κίνδυνος είναι πάντα υπαρκτός και διαρκής.

Ο σχεδιασμός που ψηφίστηκε είναι η επικαιροποίηση των παλαιοτέρων σχεδιασμών που έληγαν σε λίγο χρόνο. Οι παλιοί σχεδιασμοί δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Λόγω όμως της μόνιμης αναφοράς της πόλης της Μεγαλόπολης, είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε άγρυπνα τις εξελίξεις.

Πριν 15 ημέρες συναντήθηκα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελο ο οποίος μου ανέφερε ότι η Μεγαλόπολη μπήκε στον σχεδιασμό γιατί υπάρχει η αδειοδότηση από το 2011 του ΧΔΒΑ για τον αμίαντο. Ως Δήμαρχος όμως θα ακολουθώ όλα όσα λέει η τοπική κοινωνία, δεν ακούμε αυτά που λένε τα επίσημα χείλη , δεν θεωρούμε ότι είναι ακίνδυνο, λέμε ότι το θέμα είναι υπαρκτό, ο κίνδυνος είναι μεγάλος, δεν θα υπάρξει εφυσηχασμός.

Σε ερώτηση που του κάναμε για τις 2 προσφυγές στο ΣΤΕ και μας απάντησε ότι με την προσφυγή του 2011 δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, δεν έχει καν συζητηθεί το θέμα και η προσφυγή του Μαρτίου είναι ένα δυνατό όπλο και μια κίνηση που έπρεπε να γίνει.

Τέλος στο κλείσιμο της συνέντευξης , μετά  από 1 ώρα συζήτηση , βγάλαμε και την εκλογική είδηση , αφού ο κ. Παπαδόπουλος σε αναφορά που έκανε,  μίλησε καθαρά ότι θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό αξίωμα και στην επόμενη εκλογική διαδιακασία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι όσο είμαι Δήμαρχος εγω δεν θα γίνει ΧΥΤΕΑ και δεν μιλάω για τον χρόνο που απομένει σε αυτή την θητεία αλλά και για την υπόλοιπη περίοδο που θα είμαι στην Δημοτική αρχή!

Στο θέμα της ΔΕΗ τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του Δ.Σ. τόνισαν την πλήρη αντίθεση τους στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Δείτε στα 2 βίντεο που ακολουθούν ολόκληρη την συζήτηση από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης

[ot-video][/ot-video]

[ot-video][/ot-video]

 

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,757ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,661ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Τατούλης: Οι πολίτες στην Αρκαδία που δεν θα τοποθετηθούν κάμερες να αποδεχθούν ότι έχουν λιγότερα δικαιώματα στην ασφάλεια;

Για άλλη μία φορά η επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη...

Ο Παναγιώτης Γιαννίκος νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης με τον Παναγιώτη...

Επιδοματική πολιτική ή σταθερή πολιτική μόνιμων αυξήσεων;

Μιχάλη Ραμπίδη                        Πτολεμαΐδα  28-11-2025 ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, επαναλαμβανόμενα «εμβόλιο φτώχειας», ψίχουλα να φάν κι οι κότες ….   ...

Συγκέντρωση της ΑΓΣΣΕ στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2024 στις 11 το πρωί

Από το 2010 οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί στις συντάξεις τους μείωση που ανατρέπει κάθε...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img