Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΟ σχεδιασμός του δρόμου Μεγαλόπολη - Αρχαία Ολυμπία

Ο σχεδιασμός του δρόμου Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου , ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε στην Αθήνα την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, συναντήσεις με τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς και με τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Ένα από τα θέματα ήταν η κατασκευή του δρόμου Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία.

Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει:

Αναφερόμενος, ειδικότερα, ο Π. Νίκας στον οδικό άξονα Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία, του οποίου την προμελέτη σκοπιμότητας ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε ότι οι παρεμβάσεις για τον εν λόγω δρόμο, μήκους περί τα 95 χιλιόμετρα, υπάρχει δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.

Πρόκειται για οδικό άξονα που συνδέει την κεντρική Πελοπόννησο (περιοχή Μεγαλόπολης) με το βορειοδυτικό τμήμα της στην Αρχαία Ολυμπία, σε μικρή απόσταση από την οποία είναι ο Πύργος και το λιμάνι του του Κατάκολου.

Ο εν λόγω άξονας θα μελετηθεί και θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος απολιγνιτοποίησης, ώστε να εξουδετερωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στην ευρεία περιοχή της Μεγαλόπολης και να δοθούν άλλες αναπτυξιακές προοπτικές.

Πρόκειται για μία νέα ουσιαστικά χάραξη οδού υψηλής ποιότητας με αφετηρία τον ανισόπεδο κόμβο του αυτοκινητόδρομου “Μορέας” στο Λεύκτρο -στην περιοχή της Μεγαλόπολης-, η οποία κινείται αρχικά δυτικά και εν συνεχεία βορειοδυτικά περνώντας από την Ανδρίτσαινα, την Αλιφείρα, συμβάλλοντας τέλος στην οδό Τρίπολης – Αρχαίας Ολυμπίας – Πύργου στον οικισμό Ασπρα Σπίτια, ενώ μετά την παράκαμψη της Αρχαίας Ολυμπίας συμβάλλει στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, ο οποίος έλαβε προ ημερών και την τελευταία έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ενωση για την έναρξη κατασκευής του, με χρονική διάρκεια εκτέλεσης τα 3 χρόνια.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,760ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,643ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πλήρη στήριξη στoν ΣΕΒΙΠΕΤ από το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο Β’ Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ

Για την ενίσχυση των ΒΙΠΕ και τη δημιουργία νέων αναπτυξιακών προοπτικών για την περιοχή...

Δημήτρης Σιέμπος: Η νέα διαδικασία προσλήψεων σε σωφρονιστικά καταστήματα και η Μεγαλόπολη!

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025, ψηφίστηκε από τη Βουλή Νόμος με τίτλο "Προσδιορισμός κρίσιμων...

Τελετή Απονομών “Megalopolis Theater Run 2025” την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Μεγαλόπολης σας προσκαλεί στην Τελετή Απονομών Τιμητικών Διακρίσεων του Megalopolis Theater Run,...

Αναβάλλεται για τον Νοέμβριο η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μεγαλόπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες του arcadiaportal.gr, η προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου επίσκεψη του πρωθυπουργού...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img