Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΟ ΕΝΑΕΡΙΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ , ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ !

Ο ΕΝΑΕΡΙΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ , ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ !

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Με τον Δημήτρη είμαστε μαζί την Τρίτη και την Τετάρτη, είμαστε μαζί και στην κατάληψη της Πειραιώς, είμαστε και σε άλλες κινητοποιήσεις , καθώς ποτέ του δεν έχει χάσει ούτε ΜΙΑ!
Την Πέμπτη λοιπόν  ο Δημήτρης παραλίγο να χάσει την ζωή του, στα επεισόδια με τους κουκουλοφόρους στο Σύνταγμα.
Δείτε παρακάτω το σχετικό άρθρο από το ΕΘΝΟΣ

Στα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ένας από τους δεκάδες τραυματίες που διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό με τραύμα από πέτρα στο κεφάλι ήταν και ο 48χρονος Δημήτρης Χατζηστρογγύλης, εναερίτης και συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Πάνω από είκοσι χρόνια ανεβοκατεβαίνει τους στύλους της ΔΕΗ για τις ανάγκες της δουλειάς του. Εργάζεται στα 75 μέτρα επάνω από το έδαφος και κάτω από 380.000 volt τάση. Το συναίσθημα του φόβου το είχε “ξορκίσει”, ώσπου μία στιγμή μόνο χρειάστηκε για να γνωρίσει τη φρίκη του τρόμου?
Στα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ένας από τους δεκάδες τραυματίες που διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό με τραύμα από πέτρα στο κεφάλι ήταν και ο 48χρονος Δημήτρης Χατζηστρογγύλης, εναερίτης και συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Στο εν λόγω νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ή με άλλα μέσα συνολικά 74 άτομα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.
Ο 48χρονος εναερίτης της ΔΕΗ μίλησε στο “Εθνος της Κυριακής” για την κόλαση που έζησε, ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ακόμη και τώρα δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει αυτόν που του επιτέθηκε ούτε να απαντήσει στο ερώτημα σε ποιο χώρο ανήκει.
Η περιγραφή
“Βρισκόμουν στη διαδήλωση με το μπλοκ εργαζομένων απεργών της ΔΕΗ, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και του πολυνομοσχεδίου. Επί της Σταδίου και Γεωργίου γινόντουσαν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών του ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρων. Κατά την οπισθοχώρηση, στο ύψος της παλαιάς Βουλής, στην Κολοκοτρώνη, δέχθηκα μια πέτρα στο κεφάλι και μάλιστα από πίσω, στο ύψος του αυτιού.
Αμέσως λιποθύμησα και κάποιοι συνάδελφοί μου, αλλά και διαδηλωτές από διάφορα μπλοκ προσπάθησαν να με συνεφέρουν. Για καλή μου τύχη, 50 μέτρα πιο κάτω από το σημείο που βρισκόμουν αιμόφυρτος, υπήρχε ένα ασθενοφόρο, το οποίο με μετέφερε αμέσως στον Ευαγγελισμό.
Τριάντα χρόνια βρίσκομαι στον δρόμο για το κοινό συμφέρον. Εχω πάει σε εκατοντάδες πορείες, αλλά αυτό που έζησα την Πέμπτη ήταν πρωτόγνωρο. Σαν εργαζόμενοι ζήσαμε ένα σκηνικό πολέμου. Δεν είμαι σε θέση, έτσι όπως ήταν τα πράγματα εκείνη τη στιγμή, να καταγγείλω κάποιον για τον τραυματισμό μου. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι ότι οι πολιτικές οδήγησαν σ’ αυτόν τον διχασμό τον κόσμο. Κατάφεραν να τον βάλουν στη μέση και βλέπουμε όλοι ποια είναι τα αποτελέσματα: ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες με σπασμένα κεφάλια και εγκαύματα. Τον σύντροφο Δημήτρη Κοτσαρίδη τον γνώριζα πολύ καλά. Ηταν ένας πραγματικός αγωνιστής.
Οι κυβερνώντες επικαλούνται συνεχώς ότι μαζί τα φάγαμε και ότι τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώσουν το τίμημα. Αυτή η λογική και αυτή η φιλοσοφία της κυβέρνησης? έριξε τις πέτρες! Και το λέει αυτό ένας άνθρωπος που ανήκει στην ΠΑΣΚΕ και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, δεν θα το βάλουμε κάτω και θα συνεχίσουμε να είμαστε στους δρόμους.
Κάνω τη δουλειά του εναερίτη από το ’89 και κυριολεκτικά ακροβατώ μεταξύ ζωής και θανάτου. Το συγκλονιστικό όμως είναι ότι την Πέμπτη ένιωσα να απειλείται η ζωή μου. Οι εικόνες στον Ευαγγελισμό θύμιζαν σκηνές πολέμου από το Ιράκ, μια εμπόλεμη κατάσταση. Πραγματικά, έζησα έναν πόλεμο”, προσθέτει ο κ. Χατζηστρογγύλης.

ΜΑΡΙΝΑ ΖΙΩΖΙΟΥ
http://www.ethnos.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,754ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,646ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img