Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΝΕΑ ΑΡΧΗ: Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα του τόπου μας
geo-epidotisi-new

ΝΕΑ ΑΡΧΗ: Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα του τόπου μας

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Από το 2013 στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, ο Δήμος  Μεγαλόπολης σε συνεργασία με το επιμελητήριο Αρκαδίας, είχαν ξεκινήσει τη μελέτη και την χωροθέτηση Βιομηχανικού Πάρκου, σε χώρο που είχε παραχωρηθεί από τη ΔΕΗ στο παλιό Ψαθί.

Στις 3 Ιουνίου 2020 ο κ. Δήμαρχος, ψήφισε στην επιτροπή Παρακολούθησης, να δοθεί από το λιγνιτόσημο το ποσό των 280.000 Ευρώ για την ολοκλήρωση του φακέλου για το Βιομηχανικό Πάρκο στη συγκεκριμένη θέση.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Σεπτέμβρη 2020 ο κ. Δήμαρχος είπε πως στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της φαρμακοβιομηχανίας Demo ΑΕ, του ανακοινώθηκε πως το εργοστάσιο θα γίνει στην Τρίπολη, γιατί στη Μεγαλόπολη δεν υπάρχει Βιομηχανικό Πάρκο.

Στις 14 Σεπτέμβρη 2020 με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δελτίο τύπου της Περιφέρειας για τη συνάντηση που είχε ο κ. Νίκας με την αντιπρόεδρο της εταιρείας Planet ΑΕ, με αντικείμενο τη χρηματοδότηση και την ανάθεση μελέτης, χωροθέτησης κλπ, για το Βιομηχανικό Πάρκο Μεγαλόπολης.

Μετά από αυτά χρειάζεται άμεσα να δοθεί απάντηση τόσο από τον κ. Δήμαρχο όσο και από τον κ. Περιφερειάρχη, στα ερωτήματα:

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ολοκλήρωση του φακέλου του Βιομηχανικού Πάρκου στο παλιό Ψαθί;

Υπάρχει εγκεκριμένη θέση για το Βιομηχανικό Πάρκο και αν ναι γιατί αναζητείται άλλη θέση;

Τι άλλαξε ξαφνικά μέσα σε τρεις μήνες  και η Δημοτική Αρχή  αναζητά άλλο χώρο και μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε κατά την επίσκεψη του συντονιστή κύριου Μουσουρούλη , του υπέδειξε ο Δήμαρχος άλλο χώρο???

Τι συμφέροντα  εξυπηρετούν όλες αυτές οι παλινωδίες? Ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα;

Όταν για τη μελέτη και χωροθέτηση του Βιομηχανικού Πάρκου στο Ψαθί, έχουν διατεθεί συνολικά περί τα 500.000 Ευρώ, αυτά θα πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων και θα αναζητηθεί άλλος χώρος;

Επανερχόμενοι στη θέση της φαρμακοβιομηχανίας Demo ΑΕ, έχουμε να πούμε πως κάθε επιχειρηματίας έχει το δικαίωμα να επενδύσει όπου θέλει. Όμως δεν θα δεχτούμε ποτέ να γίνει αυτό με χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα που ανήκουν στη Μεγαλόπολη λόγω της απολιγνιτοποίησης, να πάνε σε άλλη περιοχή!!!

Η «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» καλεί εδώ και τώρα τη Δημοτική Αρχή, τους Βουλευτές του Νομού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Φορείς , τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του Δήμου Μεγαλόπολης, να συνεργαστούμε για ανατρέψουμε τα σχέδια των πολιτικάντηδων που έχουν στόχο την απαξίωση και το ξεπούλημα της περιοχής μας, που θα έχει σαν συνέπεια την ερημοποίηση και την πλήρη καταστροφή της.

Για τη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»
Κ. Μιχόπουλος

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,786ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,684ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Παρουσίαση βιβλίου “Ο Μελαγχολικός Εργάτης” την Κυριακή 25 Ιανουαρίου στη Μεγαλόπολη

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλόπολης «ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΣ»...

Κοπή πίτας του Συλλόγου Αναβρυτού την Κυριακή 18 Ιανουαρίου

Σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας που θα γίνει την...

Η Φωτεινή Καλεύρα από την Μεγαλόπολη στο Survivor 2026

Κυριακή 11 Ιανουαρίου γίνεται η πρεμιέρα του Survivor 2026, στο φετινό παιχνίδι υπάρχει συμμετοχή...

Επανέναρξη κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Μυρτιδιώτισσης στη Μεγαλόπολη

Ανακοινώνεται στο ευσεβές πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας, ότι από την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img