Σάββατο 25 Αυγούστου 2007 – Μια φωτιά που ξεκίνησε από την Δόριζα και την Ασέα , μέσα σε λίγες ώρες έκανε μια απίστευτα γρήγορη πορεία, καίγοντας πάνω από το 50% του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.
Μεγαλόπολη – Μακρύσι- Μαλλωτά – Περιβόλια – Βρυσούλες – Ραψωμμάτη – Ρούτσι – Λεοντάρι , μέσα σε ελάχιστες ώρες η φωτιά τα κατάπιε κυριολεκτικά. Ολόκληρος ο δήμος Φαλαισίας παραδίδεται στις φλόγες, και σε όλα τα χωριά οι κάτοικοι προσπαθούν να βρουν δρόμους διαφυγής. Μέχρι το απόγευμα η φωτιά δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο και έχει φτάσει τον Νομό Μεσσηνίας. Στο Λεοντάρι, τις Βρυσούλες, το Δερβένι και το Σούλι έχουμε νεκρούς.
Η φωτιά αυτή δεν άφησε τίποτα όρθιο, Έκαψε τα περισσότερα χωριά στο πέρασμα της και την επόμενη μέρα γύρισε από την Μεσσηνία και ανέβηκε προς το Ίσαρη , συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο. Η έκταση που κάηκε είναι περίπου 400.000 στρέμματα.
Κάθε καλοκαίρι βλέπουμε το ίδιο έργο , τα ίδια προβλήματα, ζούμε τις ίδιες καταστάσεις.
Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 – 14 χρόνια μετά , όπως κάθε Αύγουστο , όπως με κάθε φωτιά, οι μνήμες όλων μας γυρίζουν πίσω σε εκείνες τις δύσκολες και σκοτεινές μέρες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ποτέ.







