Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΜη επαρκείς οι έλεγχοι για τη μόλυνση της ατμόσφαιρας στο λεκανοπέδιο της...

Μη επαρκείς οι έλεγχοι για τη μόλυνση της ατμόσφαιρας στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Ο έλεγχος της ποιότητας της ατμόσφαιρας στη Μεγαλόπολη δεν είναι, δυστυχώς, τακτικός. Το ζήτημα της ρύπανσης του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης και των ελέγχων των μονάδων ΑΗΣ της ΔΕΗ έφερε ο κ. Αλεξανδρής στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη. Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξανδρής έθεσε το θέμα της ρύπανσης των εργασιακών χώρων από την απόθεση και διάστρωση τέφρας και γύψου ως υποπροϊόντων των ΑΗΣ. Όπως επεσήμανε, τα αιωρούμενα σωματίδια έχουν αρνητική επίδραση στους χώρους εργασίας και στο περιβάλλον. «Παρά τις παρεμβάσεις, δεν έχει αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ρύπανσης. Όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι στο λεκανοπέδιο, στη Θωκνία, η κατάσταση είναι ασφυκτική.»

Ο κ. Αλεξανδρής ρώτησε ποια είναι τα μέτρα της περιφερειακής αρχής για την προστασία στο Λεκανοπέδιο γενικά για τη ρύπανση, και εάν πληρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι, αν μπορεί να διαβεβαιώσει πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, η αρμόδια υπηρεσία, ώστε να υπάρξει διαπίστωση για εφαρμογή των όρων.

Η κυρία Νικολάκου απάντησε στην ερώτηση του κ. Αλεξανδρή, επισημαίνοντας ότι έχει δίκιο. «Ο έλεγχος της ποιότητας της ατμόσφαιρας γίνεται με δύο ΚΥΑ, από το 2006. Οι έλεγχοι δεν είναι τακτικοί ούτε συχνοί, επειδή για να γίνουν τακτικοί έλεγχοι πρέπει να υπάρχει υπουργική απόφαση, και σήμερα οι έλεγχοι γίνονται μόνο από καταγγελίες.

[blockquote style=”1″]Ο περιφερειάρχης έχει επικοινωνήσει με το υπουργείο, ζητάμε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να μην γίνονται μόνο κατόπιν καταγγελιών. [/blockquote]

Στη δευτερολογία του, ο κ. Αλεξανδρής ρώτησε συγκεκριμένα για την εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων και αν τηρούνται για το ζήτημα της απόθεσης γύψου και τέφρας.

Γαλανιάδη Εύα από το ArcadiaPortal.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,754ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,646ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img