Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
ΑρχικήΑΡΘΡΑΛαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μεγαλόπολης: Πρόταση μείωσης τελών για το 2021 για το...
geo-epidotisi-new

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μεγαλόπολης: Πρόταση μείωσης τελών για το 2021 για το σημερινό συμβούλιο

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Προς

Τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ.

Όλες τις παρατάξεις και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Μεγαλόπολης.

Θέμα : Υποβολή πρότασης μείωσης τελών για το 2021.

κ. Πρόεδρε, κ. Δήμαρχε, κ. επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων, κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των εργαζομένων της πόλης μας,  λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεων της «μεταλιγνιτικής περιόδου», κάνουν επιτακτική και αναγκαία την μείωση κατά τουλάχιστον 10% των τελών για το 2021, που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21-12-2020.

Σε σχέση δε με τα τόσα εκατομμύρια ευρώ που θα έρθουν στην πόλη μας και τα σκανδαλώδη κίνητρα που θα φτάσουν το 80% της επένδυσης, καθώς και την σημαντική αύξηση των εσόδων από τα αδήλωτα τετραγωνικά (όπως είπε ο υπουργός εσωτερικών),  θεωρούμε ότι η μείωση που προτείνουμε κατά 10% είναι ψίχουλα.

Επειδή με τον τρόπο που γίνονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορούμε να εκφράσουμε όπως θα έπρεπε τις απόψεις μας και να θέσουμε την πρότασή μας, παρακαλούμε όλες τις παρατάξεις και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να εκφράσουν την στήριξή τους στην πρότασή μας, ώστε να ψηφιστεί αύριο από το Δ.Σ. και να συμβάλουμε έτσι στην (ελάχιστη έστω) έμπρακτη ανακούφιση των συμπολιτών μας.

Συγκεκριμένα προτείνουμε :

Για το17ο θέμα : Τη μείωση του συντελεστή τέλους ακίνητης περιουσίας στο κατώτερο, δηλαδή στο 0,250 τοις χιλίοις.

Για τα θέματα 18, 20, 21 22, μείωση κατά 10% επί των τιμών του 2020.

Για το δικαίωμα ταφής στη Δημοτική Κοινότητα Μεγαλόπολης το ποσό των 150,00 ευρώ είναι υψηλό και έχει μεγάλη απόκλιση από τις άλλες τοπικές κοινότητες που είναι 50,00 ευρώ. Προτείνουμε την τιμή των 120,00 ευρώ.

Στο θέμα 24. Για τη χρήση πλατειών προτείνουμε για όσο καιρό είναι κλειστά τα καταστήματα να μην πληρώνουν και για το υπόλοιπο διάστημα μείωση 10% έναντι των τελών του 2020.

Για τα θέματα 25 και 26, προτείνουμε μείωση 10% επί των τιμών του 2020 και ειδικά για τη λαϊκή αγορά να μην πληρώνουν όταν δεν τους επιτρέπεται η λειτουργία.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μεγαλόπολης
Κατσιρούμπας Γεώργιος
Παναγουλοπούλου Λίλα

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,786ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,683ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Παρουσίαση βιβλίου “Ο Μελαγχολικός Εργάτης” την Κυριακή 25 Ιανουαρίου στη Μεγαλόπολη

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλόπολης «ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΣ»...

Κοπή πίτας του Συλλόγου Αναβρυτού την Κυριακή 18 Ιανουαρίου

Σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας που θα γίνει την...

Η Φωτεινή Καλεύρα από την Μεγαλόπολη στο Survivor 2026

Κυριακή 11 Ιανουαρίου γίνεται η πρεμιέρα του Survivor 2026, στο φετινό παιχνίδι υπάρχει συμμετοχή...

Επανέναρξη κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Μυρτιδιώτισσης στη Μεγαλόπολη

Ανακοινώνεται στο ευσεβές πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας, ότι από την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img