Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΚ. Βλάσης: Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται (video)

Κ. Βλάσης: Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται (video)

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Κώστας Βλάσης, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Αρκαδία, συμμετείχε σε τηλεοπτικό πολιτικό πάνελ το πρωί της Τρίτης 26 Απριλίου, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου «Καλημέρα Ελλάδα».

Στο στούντιο ήταν, ακόμη, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ – Κίνημα Αλλαγής στη Β’ Πειραιά Δημήτρης Διαμαντίδης, ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος και οι δημοσιογράφοι Σεραφείμ Κοτρώτσος και Ανδρέας Ζαμπούκας.

Ο κ. Παπαδάκης έθεσε αμέσως το πρώτο ερώτημα, σχετικά με τις συνεργασίες, το οποίο περιπλέκεται με τις δηλώσεις που γίνονται. «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ”δεν είναι ανάγκη να συνεργαστώ με κάποιους, και η ψήφος ανοχής μου αρκεί, με την προϋπόθεση να είμαι πρώτος. Εσείς, από την πλευρά τη δική σας», είπε, απευθυνόμενος στον κ. Βλάση, «λέτε ότι ”αν είμαστε πρώτοι, ακόμα και στην περίπτωση συνεργασίας, δεν συζητάμε για άλλον πρωθυπουργό, παρά μόνο με τον Μητσοτάκη». Μήπως δυσκολεύει το πράγμα πολύ;».

Ο κ. Βλάσης απάντησε: «Κύριε Παπαδάκη, νομίζω ότι αυτό που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Ο Έλληνας πολίτης ψηφίζει για κόμμα, αλλά ψηφίζει και για πρωθυπουργό. Όταν ψηφίζει ΝΔ, π.χ., ψηφίζει για πρωθυπουργό τον τον Κ. Μητσοτάκη. Επομένως θεωρώ ότι είναι αυτονόητο, ότι αν χρειαστεί κάποια συνεργασία στις εκλογές, είναι αυτονόητο ότι θα συζητάμε για πρωθυπουργό από το πρώτο κόμμα. Αυτό, όμως, που έχω να πω εγώ, είναι ότι η 21η Μαΐου είναι σημαντική μέρα, το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο».

Η κυρία Αναστασοπούλου ρώτησε τον κ. Βλάση αν την 21η Μαΐου θα γίνουν συζητήσεις για συνεργασίες.
Ο κ. Βλάσης απάντησε: «Εκτιμώ ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπάρξει κάποια συνεργασία. Παρ’ όλα αυτά εκτιμώ ότι η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί αυτή θα δείξει ποιον θέλει ο κόσμος για πρωθυπουργό».

Σε ερώτηση του κ. Κοτρώτσου προς τον κ. Βλάση αν οι αριθμοί βγαίνουν, αν με τη συνεργασία ενός κόμματος ακόμα, με το ΠαΣοΚ, εν προκειμένω, θα επιδιώξει η ΝΔ συνεργασίες ή αν θα πάει σε δεύτερες κάλπες με στόχο την αυτοδυναμία, ο κ. Βλάσης απάντησε:

«Για την Ελλάδα σημαντικό είναι να υπάρχει και αυτόνομη Ελλάδα και αυτόνομη Νέα Δημοκρατία. Θεωρώ ότι η χώρα δεν είναι ώριμη ακόμα για κυβερνήσεις συνεργασίας διαρκείας. Αυτό φάνηκε και το 2014. Αυτή είναι η επιδίωξή μας, και έχω να πω ότι στις 21 Μαΐου ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει ποιον θέλει, και όχι επιφανειακά και επιπόλαια. Γιατί αυτή τη στιγμή μπορεί να δεις τον κ. τσίπρα σε μια κυβέρνηση ΠαΣοΚ, και να δεις τον κ. Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών. Επομένως, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,753ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,646ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img