Τρίτη, 14 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑΖητείται αρμόδιος να δώσει λύση στο πρόβλημα με τις ανεπιτήρητες αγελάδες

Ζητείται αρμόδιος να δώσει λύση στο πρόβλημα με τις ανεπιτήρητες αγελάδες

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές , ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους των χωριών της δυτικής Μεγαλόπολης, Χράνοι,Παραδείσια,Τριπόταμο, Χωρέμη, Απιδίτσα, Ίσαρη αλλά και πολλά ακόμα, είναι οι ανεπιτήρητες αγελάδες.

Για αρκετά χρόνια ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος εξακολουθεί να προκαλεί σημαντικά προβλήματα.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφερε κανένας αρμόδιος και καμία υπηρεσία να δώσει λύση.

Ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος έχει οδηγηθεί στην δικαιοσύνη αρκετές φορές, τόσο με αυτόφωρη διαδικασία όσο και μετά από μηνύσεις, δικάζεται αλλά παρόλο που κάθε φορά υπόσχεται στους δικαστές ότι θα λύσει το θέμα, αυτός συνεχίζει να προκαλεί.

Η Κτηνιατρική υπηρεσία Αρκαδίας, η Αστυνομία, η Περιφέρεια, ο Δήμος Μεγαλόπολης σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δεν έχουν καταφέρει κάτι , να δώσουν λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα.

Και ο κτηνοτρόφος βλέποντας αυτή την κατάσταση, παίρνει θάρρος και συνεχίζει να αφήνει ελεύθερα τα δεκάδες ζώα του, τα οποία με την σειρά τους συνεχίζουν να προκαλούν σημαντικές ζημιές σε περιουσίες.

Αν κάποιος καλέσει την Αστυνομία , δηλώνει αναρμόδια και ζητάει από τους πολίτες να βρουν τους αριθμούς των ζώων!! Δηλαδή η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να πλησιάσουν τα ζώα, να κινδυνέψουν , για να βρουν στοιχεία που να δείχνουν τον ιδιοκτήτη των ζώων, αφού ο κτηνοτρόφος αρνείται ότι είναι δικά του!

Ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει μια ευθύνη , αλλά για να επέμβει πρέπει να κάνει σύμβαση με ιδιώτη ο οποίος θα έρθει και θα προσπαθήσει να μαζέψει τα ζώα σε ειδικό χώρο( που δεν υπάρχει) και μετά θα προσπαθήσει να δει αν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ποιος είναι ιδιοκτήτης των ζώων.

Η Κτηνιατρική υπηρεσία θα έπρεπε να έχει έρθει και να κάνει αυστηρούς ελέγχους στον συγκεκριμένο κτηνοτρόφο , πόσα ζώα έχει δηλωμένα και παίρνει επιδοτήσεις, να τον αναγκάσουν να τους υποδείξει που είναι οι εγκαταστάσεις του ( οι οποίες απλά δεν υπάρχουν).

Οι δικαστές που δικάζουν κάθε φορά τον κτηνοτρόφο έχουν πλήρη εικόνα και γνώση του προβλήματος αφού έχει σταθεί μπροστά τους αρκετές φορές, οπότε θα έπρεπε να είναι αυστηρότεροι μαζί του.

Αν οι αρμόδιοι και οι υπηρεσίες έκαναν την δουλειά και το καθήκον τους, ο συγκεκριμένος αλλά και οποιοσδήποτε άλλος κτηνοτρόφος δεν θα είχε το θράσος να προκαλεί τόσα προβλήματα.

Αλλά δυστυχώς κανείς δεν έχει την διάθεση να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, έτσι οι κάτοικοι συνεχίζουν κάθε μέρα να βλέπουν τον κόπο τους και τις περιουσίες να καταστρέφονται, οι οδηγοί συνεχίζουν να κινδυνεύουν από τα μεγάλα ζώα που είναι μέσα στους δρόμους.

Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Και απαράδεκτο!!

Ακόμα πιο απαράδεκτο είναι ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που κάνουν τα στραβά μάτια σε όλη αυτή την κατάσταση, ενδεχομένως αφού έχουν λάβει δωράκια με κάποια κιλά κρέατος! Η συγκεκριμένη αναφορά έχει ακουστεί από πολλά χώρια και την βλέπουμε σε μια ανάρτηση από το χωριό Χράνοι που θα διαβάσετε στο τέλος του άρθρου!

Ελπίζουμε κάποιος αρμόδιος να καταλάβει ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση. Αναμένουμε γι αυτό!!

Οι πολίτες αναμένουν κάποιον αρμόδιο να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα!!

Δείτε σχετικά άρθρα μας

Ανεπιτήρητα ζώα προκαλούν προβλήματα σε χωριά της Μεγαλόπολης (video)

Ανεπιτήρητες αγελάδες συνεχίζουν να κόβουν βόλτες στα χωριά ανενόχλητες

Κοπάδι από ανεπιτήρητες αγελάδες πάνω στον επαρχιακό δρόμο προς Ίσαρη – Κίνδυνος για τους οδηγούς

Απίστευτο θράσος! Ο κτηνοτρόφος με τις ανεπιτήρητες αγελάδες αντί να τις μαζέψει έκανε προσφυγές στον Δήμο Μεγαλόπολης κατά των προστίμων!!

Δείτε μια ανάρτηση στην σελίδα του χωριού ΧΡΑΝΟΙ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,758ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Το Καφενείο Μεγαλόπολης συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας των ΜΜΕ

Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου συμμετέχει στην τετράωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων, από τις...

Μιχόπουλος: Οι δράσεις που διοργανώνουμε προβάλλουν τον τόπο μας δίνοντας ανάπτυξη στην περιοχή, ενισχύοντας τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν δύο σπουδαίες ποδηλατικές διοργανώσεις στην πόλη μας για πρώτη φορά...

Ημερίδα “Ιστορικές Γέφυρες στην Ελλάδα” την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: " Ιστορικές Γέφυρες...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img