Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΕκτός λειτουργίας όλες οι μονάδες στην Μεγαλόπολη λόγω επάρκειας - Τι θα...

Εκτός λειτουργίας όλες οι μονάδες στην Μεγαλόπολη λόγω επάρκειας – Τι θα γίνει με την Τηλεθέρμανση;

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη , λόγω επάρκειας του συστήματος. Η πρόβλεψη του ΑΔΜΗΕ δείχνει ότι τα φορτία σήμερα θα είναι σταθερά κάτω από 5.500MW με μια μικρή εξαίρεση 2 ώρες αργά το απόγευμα, οπότε δε χρειάζονται να λειτουργήσουν οι μονάδες. Στο βόρειο σύστημα λειτουργούν μόνο οι μονάδες 4-5 του Αγίου Δημητρίου και η 3η της Καρδιάς.

Το βασικότερο πρόβλημα που αφορά την Μεγαλόπολη είναι ότι μένοντας εκτός λειτουργίας η μονάδα 3 δεν λειτουργεί η Τηλεθέρμανση. Η μονάδα 3 βγήκε εκτός λειτουργίας περίπου στις 7 το πρωί, οπότε υπάρχει ακόμα ζεστό κύκλωμα αλλά όχι για μεγάλο διάστημα. Κάποια σπίτια έχουν ήδη αρχίσει να μην έχουν θέρμανση. Από όσο γνωρίζουμε η μόνη εναλλακτική λύση είναι να λειτουργήσει με τους καυστήρες πετρελαίου αλλά το κόστος προμήθειας είναι μεγάλο.

Άλλωστε θυμόμαστε όλοι ότι έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν, να βγαίνει η μονάδα 3 από βλάβη η από άλλο λόγο και οι πολίτες να τρέχουν να βρουν άλλη λύση θέρμανσης. Πάντα οι προηγούμενες διοικήσεις της Τηλεθέρμανσης δεν έβαζαν πετρέλαιο γιατί το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Μερικές φορές είχε καλύψει το κόστος η ΔΕΗ αλλά πλέον η μονάδα 3 ανήκει στην ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΑΕ και όχι στην ΔΕΗ.

Επειδή σαν Καφενείο Μεγαλόπολης έχουμε λάβει ήδη προειδοποίηση ότι βλάπτουμε την εταιρία και θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί με όσα γράφουμε, σας μεταφέρουμε ακριβώς τις πληροφορίες όπως έχουν , αφού δεν υπάρχει κάποια άλλη ενημέρωση από κανέναν. Δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει η μονάδα, για οτιδήποτε νεώτερο θα επανέλθουμε με άρθρο μας.

Ενημέρωση άρθρου ώρα 16:50

Κατόπιν αιτήματος η ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ Α.Ε. χορήγησε πετρέλαιο στις εγκαταστάσεις της ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ , οπότε υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις με τους καυστήρες πετρελαίου. Μαθαίνουμε όμως ότι η διακοπή λειτουργίας των μονάδων ήταν γνωστή από χθες Σάββατο βράδυ 21 Δεκεμβρίου. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε ενημέρωση των καταναλωτών , παρά μόνο πριν λίγα λεπτά σήμερα στις 22 Δεκεμβρίου ώρα 16:35, σχεδόν μια ημέρα μετά.

Δείτε το δελτίο τύπου της εταιρίας που αναρτήσαμε αμέσως:

Ενημέρωση από την ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ Α.Ε. για την λειτουργία της εγκατάστασης

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,759ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,644ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης – Η Μαία δίπλα στην Γυναίκα

Ο Οκτώβριος είναι παγκόσμιος μήνας, αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, με στόχο έχει...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης την Τρίτη 7 Οκτωβρίου

Σας προσκαλούμε όπως, την 7η του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2025, ημέρα της εβδομάδας ...

Επιτυχημένο το διήμερο «οδοιπορικό επιχειρηματικότητας» της Θερμοκοιτίδας Ark Incubator στη Μεγαλόπολη

Η δικτύωση των δομών στήριξης της επιχειρηματικότητας δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και η ενημέρωση των...

Δήμος Μεγαλόπολης: Ενημέρωση κατοίκων για διακοπή κυκλοφορίας λόγω αγώνων ποδηλασίας στις 11-12 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί, το Σάββατο 11...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img