Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
ΑρχικήΑΡΘΡΑΕκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα και του ΕΟΣ Τρίπολης για τις ΑΠΕ
geo-epidotisi-new

Εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα και του ΕΟΣ Τρίπολης για τις ΑΠΕ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου που έγινε στις 22 Μαρτίου 2024, ήρθαν για γνωμοδότηση 13 αιολικά βιομηχανικά συγκροτήματα συνολικής ισχύος 210 MW. Βεβαίως, αφορούν κύρια το Νότιο Πάρνωνα, αλλά και τον Κτενιά και το Αρτεμίσιο.

Έρχεται όμως και η σειρά του Μαινάλου. Ήδη έχουν πάρει καταρχήν άδεια τρεις εταιρείες για εγκατάσταση 146 Ανεμογεννητριών στο Μαίναλο, ισχύος 510 MW. Έχουν ζώσει όλο το Μαίναλο, αφού προβλέπεται να εγκατασταθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες (Φαλάνθου, Μεγαλόπολης, Τρικολώνων, Βυτίνας, Κλείτορος, Λεβιδίου).

Επίσης, δεκάδες φωτοβολταϊκά αναμένεται να εγκατασταθούν στην Κάτω Γορτυνία, αλλά και στο Βορειοδυτικό Μαίναλο. Σε πάνω από 7000 στρέμματα θα εγκατασταθούν δεκάδες εκατομμύρια πάνελς-λαμπόγυαλα για παραγωγή ενέργειας, ισχύος εκατοντάδων MW.

Δεν διστάζουν Κυβέρνηση, ΕΕ και Επιχειρηματικοί Όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην Ενέργεια να καταστρέψουν το περιβάλλον, να εξαφανίσουν μικρές οικογενειακές δραστηριότητες και επιχειρήσεις στην εστίαση, στον τουρισμό, στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και στη μελισσοκομία, να βυθίσουν όλο και πιο πολύ τα μικρά λαϊκά στρώματα, με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, στην ενεργειακή φτώχεια, για να αυξάνουν τα κέρδη μιας χούφτας μονοπωλίων.

Καλούμε τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Μαινάλου, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, τα συντοπίτικα σωματεία και άλλους φορείς, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στις 8 το βράδυ, στο Πανταζοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βυτίνας,

για να συζητήσουμε όλες αυτές τις εξελίξεις στην Ενέργεια που αφορούν το Μαίναλο και να σχεδιάσουμε τη δράση μας για να σώσουμε ότι σώζεται, να εμποδίσουμε, να καθυστερήσουμε, να δυσκολέψουμε αυτά τα σχέδια Κυβέρνησης – ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων, γιατί το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για την τεράστια κερδοφορία λίγων ομίλων.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,786ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,683ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Παρουσίαση βιβλίου “Ο Μελαγχολικός Εργάτης” την Κυριακή 25 Ιανουαρίου στη Μεγαλόπολη

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλόπολης «ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΣ»...

Κοπή πίτας του Συλλόγου Αναβρυτού την Κυριακή 18 Ιανουαρίου

Σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας που θα γίνει την...

Η Φωτεινή Καλεύρα από την Μεγαλόπολη στο Survivor 2026

Κυριακή 11 Ιανουαρίου γίνεται η πρεμιέρα του Survivor 2026, στο φετινό παιχνίδι υπάρχει συμμετοχή...

Επανέναρξη κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Μυρτιδιώτισσης στη Μεγαλόπολη

Ανακοινώνεται στο ευσεβές πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας, ότι από την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img