Τρίτη, 14 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙΔιακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο«ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ...

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο«ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης κυκλοφόρησε στην ιστοσελίδα του την διακήρυξη του διαγωνισμού με τίτλο:

«ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Προϋπολογισμός του έργου είναι   266.718,70ευρώ.

Η πράξη, αφορά στην ανάπτυξη συστημάτων τηλεμετρίας βιολογικών ιατρικών παραμέτρων, στην ανάπτυξη Φακέλου Υγείας Δημότη και υπηρεσιών φροντίδας και πρόνοιας με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Το Σύστημα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, στην ενεργοποίηση των νέων αρμοδιοτήτων των Δήμων στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» που αφορούν στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας (Μ.Π.Υ.) και στην εξοικονόμηση πόρων.

Αφορά στην υιοθέτηση σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών προκειμένου:

I.Να δημιουργηθεί Διαδικτυακή Πύλη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας & Πρόνοιας, μέσω της οποίας θα προσφέρονται οι ακόλουθες τουλάχιστον υπηρεσίες: •Υπηρεσίες Ενημέρωσης και Κατάρτισης του κοινού σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών •Υπηρεσίες Διαδραστικής επικοινωνίας σε θέματα Φροντίδας Ειδικών Ομάδων Πληθυσμού και Υγείας •Διαβαθμισμένη Πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας (το οποίο αναλύεται στη συνέχεια) και στις σχετικές υπηρεσίες του

II.Να προσφερθούν Υπηρεσίες κατ’ Οίκον Παρακολούθησης και Φροντίδας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν την απομακρυσμένη παρακολούθηση συγκεκριμένων παραμέτρων της υγείας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ (πίεση, παλμούς, θερμοκρασία, κλπ.), με χρήση ειδικών συσκευών και σύγχρονων δικτύων.

III.Να αναπτυχθεί Υποσύστημα Φάκελου Φροντίδας Δημότη για την συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων αυτών,

IV.Να αναπτυχθεί Υποσύστημα Καταγραφής και Συλλογής Ιατρικών Δεδομένων, για κινητές συσκευές των στελεχών του «Βοήθεια στο Σπίτι».

V.Να αναπτυχθούν Κέντρα Προληπτικής Ιατρικής σε προκαθορισμένα σημεία.

Το σενάριο λειτουργίας του συστήματος συνοψίζεται ως εξής :

1.Ο κάθε ηλικιωμένος ή ΑΜΕΑ φέρει μια συσκευή έγκαιρης προειδοποίησης και παρακολούθησης.

2.Η συσκευή αυτή μετρά κάποιες βασικές παραμέτρους υγείας (πίεση, σφυγμούς, οξυγόνωση, κ.λ.π.).

3.Οι μετρήσεις αυτές που παίρνονται ανά λεπτό αποστέλλονται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα (μια ή δύο φορές την ημέρα) μέσω internet, όταν ο ηλικιωμένος βρίσκεται στο σπίτι και μέσω sms όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού μακριά από την ADSL γραμμή του. Η αποστολή των δεδομένων γίνεται στο κεντρικό σύστημα όπου και αποθηκεύονται στην ηλεκτρονική καρτέλα του ηλικιωμένου ή ΑΜΕΑ.

4.Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική καρτέλα γίνεται μέσω του ιδιωτικού τμήματος της διαδικτυακής πύλης φροντίδας και αλληλεγγύης με κωδικούς πρόσβασης που έχουν λάβει εξουσιοδοτημένα άτομα από τον ηλικιωμένο ή ΑΜΕΑ (π.χ. άτομα του Δήμου που απασχολούνται στα πλαίσια του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, συγγενή πρώτου βαθμού, προσωπικός γιατρός).

5.Έτσι ο ηλικιωμένος ή ΑΜΕΑ όταν πηγαίνει στο ιατρό του (όπου και να βρίσκεται) θα μπορεί να έχει τον ιατρικό του φάκελο μαζί. Ο ιατρός του Ηλικιωμένου έχει πρόσβαση σε πολύ χρήσιμη πληροφορία, όπως γραφήματα λειτουργίας της καρδίας, πίεσης κ.τ.λ., που μπορεί να έχουν πολύ μεγάλη αξία για την έγκυρη πρόβλεψη και διάγνωση προβλημάτων υγείας, που συσχετίζονται με αυτές τις παραμέτρους.

6.Σε περίπτωση που κάποιες από τις παραμέτρους υγείας που μετρά η ιατρική συσκευή είναι μη φυσιολογικές, αυτόματα δημιουργείται ένα σήμα συναγερμού και το σύστημα ενημερώνει πραγματοποιώντας αυτόματη τηλεφωνική κλήση σε προκαθορισμένα άτομα ή φορείς (π.χ. προσωπικός ιατρός, συγγενής πρώτου βαθμού, άτομα του δήμου που απασχολούνται στα πλαίσια του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, δημοτικό ιατρείο, κ.τ.λ.). Στην περίπτωση αυτή ένας από το προαναφερόμενους μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με τον ηλικιωμένο ή ΑΜΕΑ και αν δεν τα καταφέρει πηγαίνει ταχέως στο σπίτι του.

7.Επίσης, δίνεται στον ηλικιωμένο ή ΑΜΕΑ σε περίπτωση που έχει κάποιο πρόβλημα να πατάει ο ίδιος κάποιο κουμπί «έκτακτης ανάγκης». Πατώντας το κουμπί αυτό πραγματοποιείται τηλεφωνική κλήση σε προκαθορισμένο αριθμό τηλεφώνου που μπορεί να αντιστοιχεί σε εξειδικευμένο προσωπικό του δήμου ή σε κάποιον συγγενή του.

Δείτε ολόκληρη την διακήρυξη στους παρακάτω συνδέσμους.

 

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,757ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Κατασκευή ιερού Ναού και περιβάλλοντος χώρου Μετοχίου Σινά στην Τ.Κ.Κοτυλίου»

Στα πλαίσια υλοποίησης του 6ου ΕΑΠ του Δήμου Μεγαλόπολης, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες σύμφωνα με...

Απεργιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη ενάντια στο νέο Εργασιακό Νομοσχέδιο (pics,vid)

Το πρωί της Τρίτης, το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, το...

Το Καφενείο Μεγαλόπολης συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας των ΜΜΕ

Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου συμμετέχει στην τετράωρη στάση εργασίας των δημοσιογράφων, από τις...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img