Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΔιαδικτυακό ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις ανεμογεννήτριες

Διαδικτυακό ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις ανεμογεννήτριες

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Με αφορμή την ανάρτηση στις 15/01/2021 στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) υποβολής αιτήματος εγκατάστασης 54 ανεμογεννητριών στο Μαίναλο, σε τοποθεσία μεταξύ Στεμνίτσας (Δήμος Γορτυνίας) και Χρυσοβιτσίου (Δήμος Τρίπολης) , καθώς και λοιπούς φακέλους για την εγκατάσταση ακόμα 49 ανεμογεννητριών βόρεια του Μαινάλου, στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Βυτίνας, Κλείτορος και Κοντοβάζαινας και 72 ανεμογεννητριών στην περιοχή του Λύκαιου όρους και Ανδρίτσαινας,στο Δήμο Μεγαλόπολης, δημιουργήθηκε αυτό το ψήφισμα ως εναντίωση στα ανωτέρω αιτήματα.

Επιβάλλεται να προστατέψουμε το φυσικό κάλος,τα σπάνια είδη πουλιών,τις περιοχές Natura που υπάρχουν εντός αυτών των ορίων,το περιβάλλον μας και τη βιοποικιλότητα για την οποία φημίζεται το Μαίναλο!
Οι ανεμογεννήτριες έχουν όριο ζωής 15-20 χρόνια και μετά απ’ αυτά τα χρόνια δεν υπάρχει κανένας τρόπος ανακύκλωσης τους πουθενά στον κόσμο.Τα υλικά κατασκευής τους άλλωστε δεν είναι καν ανακυκλώσιμα!Παραμενουν στα βουνά ως παλιοσίδερα!! Υπάρχουν πολλά περιστατικά θανάτου αετών από τα φτερά των ανεμογεννητριών,καθώς και λόγω διάνοιξης δρόμων στο βουνό, μεγάλη καταστροφή φωλιών πολλών προστατευόμενων ειδών.
Πρέπει να αντιδράσουμε!Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει να πάρει θέση ενάντια σε αυτή την καταστροφή κι εμείς με τις υπογραφές μας να βοηθήσουμε σε αυτό!

υπογράψτε το ψήφισμα ΕΔΩ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,759ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,643ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πλήρη στήριξη στoν ΣΕΒΙΠΕΤ από το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο Β’ Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ

Για την ενίσχυση των ΒΙΠΕ και τη δημιουργία νέων αναπτυξιακών προοπτικών για την περιοχή...

Δημήτρης Σιέμπος: Η νέα διαδικασία προσλήψεων σε σωφρονιστικά καταστήματα και η Μεγαλόπολη!

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025, ψηφίστηκε από τη Βουλή Νόμος με τίτλο "Προσδιορισμός κρίσιμων...

Τελετή Απονομών “Megalopolis Theater Run 2025” την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Μεγαλόπολης σας προσκαλεί στην Τελετή Απονομών Τιμητικών Διακρίσεων του Megalopolis Theater Run,...

Αναβάλλεται για τον Νοέμβριο η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μεγαλόπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες του arcadiaportal.gr, η προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου επίσκεψη του πρωθυπουργού...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img