Αναδημοσίευση από τα Νέα της Μεγαλόπολης, φύλλο Φεβρουαρίου
Έσπασαν τα τηλέφωνα της εφημερίδας μας από τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων των χωριών Χωρέμη, Απιδίτσα, Ίσαρη, Βάστα, Δασοχώρι, Χρούσα, Πετροβούνι, Λυκόσουρα, αλλά και Μεγαλοπολιτών, για την ενέργεια της διεύθυνσης της τοπικής ΔΕΗ, το πρωί της Δευτέρας 22/1, να τοποθετήσει μπάρα και να επιβάλλει δικούς της όρους κυκλοφορίας στον δρόμο που συνδέει τα εν λόγω χωριά με τη Μεγαλόπολη (δίπλα από την πύλη στο Ψαθί). Έναν δρόμο απ’ όπου περνούν εδώ και 40 χρόνια!
Η θέση της διοίκησης της τοπικής ΔΕΗ
Κατά τη διοίκηση της τοπικής ΔΕΗ, η τοποθέτηση της μπάρας έγινε για να προβαίνει σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σε έκτακτες περιπτώσεις (κίνδυνος από καιρικά φαινόμενα κ.λπ.), με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες σε τμήμα του δρόμου και ότι δεν θα παρεμποδίζεται η κυκλοφορία σε άλλες περιπτώσεις.
Επικαλούνται δε πολίτη ο οποίος πήγε στην Αστυνομία να υποβάλλει μήνυση καθώς κινδύνευσε σε πλημμυρισμένο τμήμα του δρόμου μετά από έντονη βροχόπτωση. Στις διαμαρτυρίες του δημάρχου Μεγαλόπολης και στην απαίτηση να μη τοποθετηθεί η μπάρα, έθεσαν το δίλλημα αν αναλαμβάνει την ευθύνη – εγγράφως – ο Δήμος Μεγαλόπολης σε περίπτωση ατυχήματος!
Ολόκληρη η δημοσίευση:
