Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
ΑρχικήΑΡΘΡΑΔήμαρχος Μεγαλόπολης: Η Αλήθεια για τη Διάχυση των Κινήτρων της Απολιγνιτοποίησης
geo-epidotisi-new

Δήμαρχος Μεγαλόπολης: Η Αλήθεια για τη Διάχυση των Κινήτρων της Απολιγνιτοποίησης

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Για μία ακόμα φορά επιχειρείται συντονισμένα να γίνει διαστρέβλωση της αλήθειας για την απολιγνιτοποίηση και τη διάχυση των κινήτρων και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που βολεύει κάποιους.

Αρχικά με την εξαγγελία της απολιγνιτοποίησης στις επισκέψεις Μουσουρούλη και εκπροσώπων του ΣΔΑΜ στη Μεγαλόπολη και τη Δυτική Μακεδονία, σαν δικαιούχοι φέρονταν οι 5 πληττόμενοι Δήμοι ((Μεγαλόπολης, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Αμυνταίου, Φλώρινας).

Η Κυβέρνηση περίπου ένα χρόνο μετά αποφάσισε με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εντάξει στο πρόγραμμα 3 όμορους Δήμους στην Πελοπόννησο και 9 ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (έτσι συνολικά έγιναν 17 οι δικαιούχοι).

Είναι σαφές λοιπόν ότι αυτό δεν έγινε μόνο στη Μεγαλόπολη των 10.000 κατοίκων αλλά και στη Δυτική Μακεδονία των 250.000 κατοίκων.

Ο Δήμος της Μεγαλόπολης στη συνέχεια έδωσε μάχη για να έχει η Μεγαλόπολη μια διακριτή αντιμετώπιση υπεροχής έναντι των άλλων Δήμων, κάτι που επιτεύχθηκε, διότι στην πρώτη πρόσκληση που έγινε για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας δίνονται 57 εκατομμύρια μόνο για τη  Μεγαλόπολη και άλλα 57 εκατομμύρια σε όλους τους άλλους όμορους Δήμους μαζί.

Επίσης υπάρχουν μόνο για τη Μεγαλόπολη (και όχι για τους άλλους Δήμους) 20 εκατομμύρια από το πράσινο ταμείο και 18 εκατομμύρια για την κυκλική οικονομία.

Εδώ να θυμίσω τι είπε ο κ. Μιχόπουλος στον Μητσοτάκη στην πρόσφατη επίσκεψη του στη Μεγαλόπολη «Γνωρίζουμε τη διάθεση σας να πράξετε τα μέγιστα για την ομαλή μετάβαση του Δήμου Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική περίοδο».

Και αυτό όταν ήδη είχε γίνει καθεστώς η κατανομή και οι δικαιούχοι του προγράμματος.

Αναρωτιόμαστε:

1. Είναι τελικά ομαλή ή όχι η μετάβαση κ. Μιχόπουλε;

2. Ο Δήμος ή η πολιτεία σχεδιάζει το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης;

3.Έγινε κοινό πρόγραμμα για όλη την Ελλάδα ή μόνο για το Δήμο της Μεγαλόπολης;   

Τελειώνοντας να πω ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης έδωσε μεγάλη μάχη για να υποστηρίξει τις θέσεις του Δήμου μας κάτι που φαίνεται από όλες τις βιντεοσκοπήσεις και τα πρακτικά των συνεδριάσεων όλων των επιτροπών, τα οποία βεβαίως υπάρχουν για να αποδείξουν του λόγου το αληθές.  

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης
Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,785ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,683ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Κοπή πίτας του πολιτιστικού συλλόγου Κοινόν Καρυτινών

Κοπή πίτας του πολιτιστικού συλλόγου Κοινόν Καρυτινών, χτες στο ξενοδοχείο Πελασγός!Ευχαριστούμε πολύ για τη...

Παρουσίαση βιβλίου “Ο Μελαγχολικός Εργάτης” την Κυριακή 25 Ιανουαρίου στη Μεγαλόπολη

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλόπολης «ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΣ»...

Κοπή πίτας του Συλλόγου Αναβρυτού την Κυριακή 18 Ιανουαρίου

Σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας που θα γίνει την...

Η Φωτεινή Καλεύρα από την Μεγαλόπολη στο Survivor 2026

Κυριακή 11 Ιανουαρίου γίνεται η πρεμιέρα του Survivor 2026, στο φετινό παιχνίδι υπάρχει συμμετοχή...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img