Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΒλάσης: «Παρά τις παρεμβάσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμμένει στην κατάργηση των...

Βλάσης: «Παρά τις παρεμβάσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμμένει στην κατάργηση των Α.Τ. Λεβιδίου και Σταδίου»

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Την αντίθεση αλλά και την έντονη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης για τις προθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προχωρήσει στην παύση λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων Λεβιδίου και Σταδίου.

Πέραν των όποιων πρωτοβουλιών, που έως τώρα έχει αναλάβει για το θέμα, ο κ. Βλάσης, έφερε έγκαιρα το θέμα και στη Βουλή με σχετική ερώτηση (2406/18-01-2016) προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ήδη από τον Ιανουάριο του 2016. Στην απάντησή του ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός κ. Νίκος Τόσκας έκανε λόγο για εποικοδομητική κοινωνική διαβούλευση αλλά και για ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης με γνώμονα την αναβάθμιση του προσφερόμενου έργου αστυνόμευσης και τη βελτίωση του επιπέδου προστασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών. Επιπλέον, αναγνώριζε τη σημασία του να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και να ληφθούν υπόψιν οι γεωγραφικές ή άλλες ιδιαιτερότητες της εκάστοτε περιοχής.

Δυστυχώς, οι δεσμεύσεις αυτές αποδεικνύονται πως δε θα βρουν καμία πρακτική εφαρμογή. Μερικούς μήνες μετά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμμένει στην απόφασή της για κατάργηση των Α.Τ. Λεβιδίου και Σταδίου, αγνοώντας τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των εν λόγω περιοχών αλλά και τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων, δήμων και φορέων, που εκφράζουν την ανησυχία και την αγωνία τους και κάνουν εκκλήσεις για την παραμονή των υπό κατάργηση Α.Τ.

«Για ακόμη μία φορά η δήθεν κοινωνική τους ευαισθησία καταρρέει αφού σκοπεύουν – εκτός όλων των άλλων – να στερήσουν από τους πολίτες και το αίσθημα ασφάλειας που οφείλουν να τους παρέχουν», σημειώνει ο βουλευτής.

[blockquote style=”1″]Κώστας Βλάσης: «Παρά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις και ενστάσεις από πλευράς μου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμμένει στην κατάργηση των Α.Τ. Λεβιδίου και Σταδίου»[/blockquote]

Παραθέτουμε την από 18-01-2016 κατατεθείσα ερώτηση

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2016

Αριθμ. Πρωτ.:2406

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

κ. Πάνο Κουρουμπλή

Θέμα: Κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων Λεβιδίου , Σταδίου, Λαγκαδίων.

Είναι γνωστόν ότι η παραβατικότητα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και οι λόγοι είναι πολλοί: οικονομική κρίση, ανεργία, περιθωριοποίηση πολλών πολιτών – ημεδαπών και αλλοδαπών. Τα κρούσματα κλοπών, διαρρήξεων, ληστειών και βίας, ιδιαίτερα απέναντι σε ηλικιωμένους ή αδύνατους συμπολίτες, είναι καθημερινά ή συχνά. Το αίσθημα ασφάλειας των απλών ανθρώπων βαίνει διαρκώς μειούμενον, ιδιαίτερα αυτών που κατοικούν σε απομακρυσμένα χωριά ή οικισμούς.

Μέσα σε τέτοιο περιβάλλον και κλίμα προτείνεται η κατάργηση τριών Αστυνομικών Τμημάτων της Αρκαδίας – του Α.Τ. Σταδίου Τεγέας, του Α.Τ. Λεβιδίου και του Α.Τ. Λαγκαδίων. Με μια τέτοια κατάργηση η επαρχία Μαντινείας θα αστυνομεύεται μόνον από την πρωτεύουσά της Τρίπολη, ενώ η Γορτυνία, από τους μεγάλους σε έκταση δήμους, χάνει το Α.Τ. που, ουσιαστικά, προστατεύει μεγάλο μέρος της, την Ηραία ιδιαίτερα.

Ήδη δήμοι, φορείς και κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία και την αγωνία τους για τα σχεδιαζόμενα και κάνουν εκκλήσεις για παραμονή των υπό κατάργηση Α.Τ. Ενδεικτικές οι αναφορές – εκκλήσεις: α) 376 δημοτών Τεγέας και β) της Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδίων Γορτυνίας, τις οποίες έχετε ήδη λάβει.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται, ο κ. Υπουργός

α) Θα προχωρήσει, πράγματι, στην κατάργηση των εν λόγω Α.Τ., χωρίς να συγκινηθεί από τις προειδοποιήσεις και επισημάνσεις υπευθύνων φορέων και ατόμων;

β) Μπορεί να γίνει αστυνόμευση μεγάλων περιοχών μακρόθεν;

γ) Πώς θα παράσχει και το ελάχιστο αίσθημα ασφάλειας σε πολίτες που γνωρίζουν ότι το κράτος βρίσκεται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά τους;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Βλάσης

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,751ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img