Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
ΑρχικήΑΡΘΡΑΑπουσίαζε η Μεγαλόπολη από το 1ο Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση...
geo-epidotisi-new

Απουσίαζε η Μεγαλόπολη από το 1ο Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση των λιγνιτικών περιφερειών της Ευρώπης;

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Tην Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη το 1ο Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση των λιγνιτικών περιφερειών της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Φόρουμ είχε ως στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών αλλά και τη διατύπωση προτάσεων για το μέλλον της Δίκαιης Μετάβασης, καθώς και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν αναφορικά με τον οικονομικό μετασχηματισμό των περιοχών τους.

Διαβάζοντας όλα τα ρεπορτάζ μαθαίνουμε ότι στο Φόρουμ συμμετείχαν Δήμαρχοι και στελέχη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης ανθρακοφόρων/λιγνιτικών περιοχών από τη Γερμανία, την Πολωνία, την Σλοβακία, τη Βουλγαρία και την Ρουμανία όπως επίσης και οι Έλληνες Δήμαρχοι των λιγνιτικών περιοχών της χώρας.

Πουθενά όμως σε καμία αναφορά η σε οπτικοακουστικό υλικό δεν υπάρχει κάποιος από την Μεγαλόπολη. Η πόλη μας ήδη βιώνει με τον χειρότερο και πιο σκληρό τρόπο τις επιπτώσεις από το τέλος της λιγνιτικής περιόδου , η πόλη μας συμμετέχει στο δίκτυο ενεργειακών δήμων, όμως όσο και αν ψάχνουμε δεν βλέπουμε να υπήρχε συμμετοχή.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Ενεργειακοί Δήμοι Μακεδονίας, ΓΕΝΟΠ και τα υπόλοιπα σωματεία, φορείς, οι πάντες στην Μακεδονία συμμετέχουν και συζητούν και εμείς απλά είμαστε απόντες.

Μπορεί κάποιος από την Περιφέρεια η τον Δήμο να μας ενημερώσει αν συμμετείχε; Μήπως δεν μας κάλεσαν; Μήπως δεν πήγαμε επειδή είχαμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε; Μήπως οι σύντροφοί μας και σύμμαχοί μας δεν έχουν συμπεριλάβει την περιοχή μας στις διαδικασίες;

Ξαναγράφω για όσους δεν το κατάλαβαν, οι ζυμώσεις γίνονται για την δημιουργία ενός ευρύτερου, διεθνούς δικτύου φορέων με στόχο την αποτελεσματικότερη ανάδειξη του ζητήματος της δίκαιης μετάβασης στις λιγνιτικές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τη διεκδίκηση των απαραίτητων ευρωπαϊκών κονδυλίων, στο πλαίσιο τόσο της νέας πρωτοβουλίας «Coal Regions in Transition Platform» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του νέου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και η Μεγαλόπολη δυστυχώς παρουσιάζεται ακόμα μια φορά σαν ο φτωχός συγγενής , να παρακολουθεί τις εξελίξεις από μακριά , έχοντας παραιτημένους τους μισούς δημοτικούς συμβούλους, έχοντας μια πλειοψηφία που έχει γίνει 5 κομμάτια και ο χρόνος για την Μεγαλόπολη τελειώνει.

δείτε παλαιότερες σχετικές δημοσιεύσεις του Καφενείου της Μεγαλόπολης:

Η Δυτ.Μακεδονία τα πήρε όλα , εμείς τίποτα! – Εμείς απλά συνεχίζουμε να βγάζουμε τα μάτια μας.

Στο Στρασβούργο μεταβαίνει αντιπροσωπεία της Δυτικής Μακεδονίας για την μεταλιγνιτική εποχή

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,785ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,683ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Παρουσίαση βιβλίου “Ο Μελαγχολικός Εργάτης” την Κυριακή 25 Ιανουαρίου στη Μεγαλόπολη

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλόπολης «ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΣ»...

Κοπή πίτας του Συλλόγου Αναβρυτού την Κυριακή 18 Ιανουαρίου

Σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας που θα γίνει την...

Η Φωτεινή Καλεύρα από την Μεγαλόπολη στο Survivor 2026

Κυριακή 11 Ιανουαρίου γίνεται η πρεμιέρα του Survivor 2026, στο φετινό παιχνίδι υπάρχει συμμετοχή...

Επανέναρξη κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Μυρτιδιώτισσης στη Μεγαλόπολη

Ανακοινώνεται στο ευσεβές πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας, ότι από την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img