Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΑνακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας για το...

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας για το κλείσιμο Ορυχείων και της 4ης μονάδας ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Χαιρετίζουμε τη σύσκεψη των φορέων της Μεγαλόπολης και τις αποφάσεις της  για να μην κλείσει η 4η μονάδα και τα ορυχεία, να μην γίνει η ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης η χαβούζα της Πελοποννήσου!

Οι σχεδιασμοί που προβάλλονται δεν έχουν γίνει με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοπαλαιστών αγροτών της περιοχής, αλλά με στόχο την εξασφάλιση της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων. Η πείρα μας λέει ότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να εξυπηρετούνται και τα δύο. Αντιθέτως η εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων προϋποθέτει την μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και την συρρίκνωση των μικρών εμπόρων.

Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσμοθετηθεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια ένα αντεργατικό οπλοστάσιο. Νόμοι που κατάργησαν τις ΣΣΕ και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Νόμοι που διαλύουν τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, το 8ωρο- 5ημερο, θέλουν να επιβάλουν το 6ημερο, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με 10ωρα έως και 13ωρα, την απλήρωτη εργασία μέχρι και 1,5 ώρα την ημέρα. Είναι νόμοι που έχουν νομιμοποιήσει την ασυδοσία των εργοδοτών στην επιβολή εξαντλητικών ωραρίων, απλήρωτων υπερωριών, στην καθήλωση των κλαδικών μισθών.

Γίνεται κατανοητό ότι αν κλείσει η 4η Μονάδα και τα ορυχεία της Μεγαλόπολης δεν πρόκειται να αναπληρωθούν οι μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας που θα χαθούν και όσες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι με τους όρους που περιγράψαμε παραπάνω. Επιπλέον η περιοχή της Μεγαλόπoλης σχεδιάζεται να μετατραπεί σε χαβούζα της Πελοποννήσου με καύση απορριμμάτων, Χώρο Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΒΔΑ), μπαταρίες λιθίου για αποθήκευση ενέργειας, απέραντη έκταση χιλιάδων στρεμάτων με φωτοβολταϊκά πάνελς, κ.α.

Ως εδώ! Δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις!

Να συνεχιστεί η λειτουργία ορυχείων και 4ης Μονάδας!

Καλούμε τα μέλη μας και τους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης να συσπειρωθούν στην επιτροπή φορέων Μεγαλόπολης και να στηρίξουν το πλαίσιο διεκδικήσεων που έχει αποφασιστεί. Ο κοινός αγώνας εργαζόμενων, αυτοαπασχολουμένων, βιοπαλαιστών αγροτών, μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την αρνητική πορεία για την περιοχή. Η γενική πανελλαδική απεργία της 20 Νοέμβρη μπορεί να αποτελέσει σταθμό στην πορεία του κοινού μας αγώνα.

18/10/2024 – Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,759ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,644ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Νέα πνοή για τη Μεγαλόπολη με προσκλήσεις για έργα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (video)

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης...

Κωνσταντινόπουλος: Να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις στη Μεγαλόπολη από την έλλειψη σύγχρονου πολεοδομικού σχεδιασμού

Με ερώτησή μου έθεσα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για ακόμη μία φορά, τις...

Συμμετοχή στο 55ο Συνέδριο τής Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου του Δημ.Συμβ. Παναγάκη Παναγιώτη

Είχα την τιμή να συμμετάσχω στο 55ο Συνέδριο τής Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, το...

Διακοπή κυκλοφορίας και απαγόρευση στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους της Μεγαλόπολης το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου

Λόγω των αγώνων ποδηλασίας στη Μεγαλόπολη, για το Πανελλήνιο Κύπελλο και το Πρωτάθλημα Ενόπλων...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img