Ο οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου και ο Σύλλογος Αρκάδων Αγίου Δημητρίου, σας προσκαλούν στην έκθεση φωτογραφίας 1821 του Ηλία Περγαντή.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 18:00 στον 1ο όροφο του Δημαρχείου του Αγίου Δημητρίου.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023.
Μέσα από συνολικά 40 φωτογραφίες που αναπαριστούν διαφορετικά ιστορικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία να αναβιώσουν με φωτορεαλιστικό τρόπο γνωστά ιστορικά γεγονότα και παραδοσιακά έθιμα της περιόδου πριν και μετά το 1821 καθώς και της απελευθέρωσης της χώρας από τον Οθωμανικό ζυγό.
Στο επίκεντρο κάθε εικόνας βρίσκεται ο άνθρωπος, το συναίσθημα, η φορεσιά αλλά και το ιστορικό γεγονός ενώ κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από ιστορικό κείμενο, ενισχύοντας έτσι τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της έκθεσης και κατατάσσοντας την σε επίκαιρη και ιδανική περιήγηση τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους.
Στα εγκαίνια της έκθεσης (Κυριακή 19/3/23 και ώρα 18:00) θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην έκθεση από τον ίδιο το φωτογράφο, ενώ θα παρουσιαστεί η φορεσιά και τα άρματα των αγωνιστών του 1821, με χρήση αυθεντικών μουσειακών κειμηλίων που θα βρίσκονται στο χώρο.
Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την έκθεση «1821»:
Η έκθεση αποτελείται από συνολικά 100 φωτογραφίες.
Για τους σκοπούς του έργου ο Ηλίας Περγαντής έχει ταξιδέψει σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.
Ο φωτογράφος έχει συνεργαστεί με δεκάδες Πολιτιστικούς Συλλόγους και ομάδες ιστορικής αναβίωσης.
Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει εθελοντικά πάνω από 1.000 άτομα στο συγκεκριμένο έργο και πάνω από 40 Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Ομάδες Αναβίωσης.
Η έκθεση φωτογραφίας «1821» από τον Μάρτιο του 2021 μέχρι και σήμερα έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 20 πόλεις της χώρας.
Την έκθεση έχει τιμήσει με την παρουσία και την υπογραφή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου.
Η έκθεση έχει φιλοξενηθεί στο επίσημο περιοδικό της Ελληνικής Βουλής.
Από Κυριακή 19 Μαρτίου στις 18:00 στο 1ο όροφο του Δημαρχείου (Αγ. Δημητρίου 55) και καθημερινά ανοιχτή για το κοινό μεταξύ 9:00-21:00 έως τις 31 Μαρτίου 2023
Το Σάββατο 25 Μαρτίου η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 9:00 έως τις 15:00 ενώ την Κυριακή 26 Μαρτίου θα είναι κλειστά
