Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΔΕΗΤο παλαιοντολογικό μουσείο στο Ίσιωμα και κατολισθήσεις στη συνεδρίαση για το...

Το παλαιοντολογικό μουσείο στο Ίσιωμα και κατολισθήσεις στη συνεδρίαση για το Λιγνιτόσημο (ΕΑΠ)

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύντομη συνεδρίαση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της επιτροπής παρακολούθησης η οποία δουλεύει για το 4ο ΕΑΠ., καθώς προέκυψαν επείγοντα θέματα όπως η ενίσχυση της χρηματοδότησης του παλαιοντολογικού μουσείο Μεγαλόπολης αλλά και κατολισθήσεις οι οποίες συμβαίνουν στην Αρκαδία.

Ο δήμος Μεγαλόπολης ζήτησε μια ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος λογαριασμού καθώς η μελέτη είναι στις 800.000 ευρώ. Ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης και αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας σε συνέντευξη του ανέφερε ότι εγκρίθηκε επιπλέον το ποσό των 395.000 ευρώ για τη δημιουργία μουσείου στην περιοχή Ίσωμα Καρυών Αρκαδίας. Η έκθεση των πολλών παλαιοντολογικών ευρημάτων τα οποία εμπλουτίζονται συνεχώς θα αξιοποιήσει τουριστικά την περιοχή στην οποία βρίσκονται αυτά τα ευρήματα.

Το δεύτερο θέμα το οποίο συζητήθηκε στην επιτροπή παρακολούθησης είχε να κάνει με το πρόβλημα που έχει προκύψει στην παλιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας με τις κατολισθήσεις.
Αν και έχουν γίνει παρεμβάσεις όπως ανέφερε ο κ. Γιαννακούρας μια νέα κατολίσθηση στα όρια του νομού Αρκαδίας επέβαλε την δημιουργία μιά πιο εμπεριστατωμένης μελέτης προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα αυτό που σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

Το τρίτο και τελευταίο θέμα το οποίο τέθηκε στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση είχε να κάνει με μια ακόμη κατολίσθηση στην περιοχή του Νεοχωρίου Λυκόσουρας.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης ο οποίος φυσικά βρέθηκε στην συνεδρίαση μίλησε για την προσφυγή την οποία έχει κάνει το δίκτυο ενεργειακών δήμων και ο δήμος Μεγαλόπολης σχετικά με τα χρήματα του ΕΑΠ η οποία θα εκδικαστεί τον Οκτώβριο.
Μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του μίλησε και για το έργο του παλαιοντολογικού μουσείου στη Μεγαλόπολη το οποίο άμεσα θα δημοπρατηθεί.

από το ArcadiaPortal

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,750ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img