Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΤηλεθέρμανση Μεγαλόπολης: Ενημέρωση για την λειτουργία της

Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης: Ενημέρωση για την λειτουργία της

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Η Τηλεθέρμανση, με το που τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 16-11-2020 η μονάδα ΙΙΙ του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΕ, έθεσε σε λειτουργία – με παροχή υπηρεσίας συνεργατών καθ’ όλο το 24ώρο – τους εγκατεστημένους λέβητες πετρελαίου για παροχή θερμικής ενέργειας στους συνδεδεμένους καταναλωτές.

Κατά την δεκαπενθήμερη λειτουργία των εγκατεστημένων λεβήτων, παρατηρήθηκε ότι – με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες – τα θερμικά φορτία που απορροφούσαν οι καταναλωτές κατά τις μεσημεριανές (μετά τις 10:30 – 17:00 περίπου) και τις νυχτερινές ώρες (μετά τις 23:30 – 06:30 περίπου) ήταν σχεδόν μηδενικά,  με αποτέλεσμα να θέτουμε για τις συγκεκριμένες ώρες εκτός λειτουργίας τους λέβητες πετρελαίου, γιατί η λειτουργία της όλης εγκατάστασης αφενός γινόταν επισφαλής (κίνδυνος ατμοποίησης του νερού στους λέβητες),  λόγω τάσης εξισορρόπησης του όλου συστήματος σε υψηλές θερμοκρασίες, αφετέρου η λειτουργία της εγκατάστασης με τα προαναφερόμενα δεδομένα είναι αντιοικονομική.

Θεωρούμε φρόνιμο, κατ΄ αρχή να υπάρξει από πλευρά της ΤΗΜΕ ΑΕ ΟΤΑ ορθή διαχείριση του παρεχόμενου καυσίμου από την ΔΕΗ ΑΕ, καλύπτοντας πλήρως  τις θερμικές ανάγκες  των καταναλωτών με τον οικονομικότερο τρόπο λειτουργίας της τηλεθέρμανσης και κατά δεύτερο – ανάλογα των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας – για την ασφαλή λειτουργία της εγκατάστασης, εφ’ όσον υπάρχει χαμηλή ζήτηση θερμικών φορτίων (υψηλή θερμοκρασία επιστρεφόμενου νερού), η παροχή θερμικής ενέργειας προς τους συνδεδεμένους καταναλωτές της Τηλεθέρμανσης, θα γίνεται με διακοπτόμενη λειτουργία της εγκατάστασης.

Για το προσεχές διάστημα – λόγω των χαμηλότερων καιρικών θερμοκρασιών – η  τηλεθέρμανση από σήμερα θα λειτουργεί  ως εξής:

Πρωί  :         06:00 έως 10:00

Μεσημέρι:    12:00 έως 15:00

Απόγευμα:   18:00 έως  23:00

Σημειώνουμε,εάν οι καιρικές συνθήκες γίνουν δυσμενέστερες η λειτουργία της τηλεθέρμανσης θα διαφοροποιηθεί και θα ενημερωθείτε με νέο δελτίο τύπου.

Τέλος, σας γνωρίζουμε, η  λειτουργία των λεβήτων της τηλεθέρμανσης είναι δυναμική (απαιτεί εγρήγορση, ασφαλείς χειρισμούς και – λόγω μη λειτουργίας των αυτοματισμών – αυξημένη επιτήρηση), δεν είναι στατική όπως είναι όταν  τροφοδοτείται με θερμική ενέργεια από την 3η Μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης,  επίσης σας γνωρίζουμε ότι δεδομένα για παροχή θερμικής ενέργειας προς τους καταναλωτές με συνεχή λειτουργία των λεβήτων της τηλεθέρμανσης – πέραν της διακοπτόμενης (ημερολογιακά και ημερήσια) περσινής λειτουργίας – δεν υπάρχουν και όπως αντιλαμβάνεστε, μόνο η συνεχής καταγραφή της ζήτησης των θερμικών φορτίων των καταναλωτών σε συνάρτηση με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, θα μας οδηγήσει στον πιο πρόσφορο τρόπο εύρυθμης  και ασφαλούς λειτουργίας της εγκατάστασης της τηλεθέρμανσης κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,750ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img