ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΤα "παιχνίδια" εις βάρος της Μεγαλόπολης με τις χρηματοδοτήσεις για την απολιγνιτοποίηση

Τα “παιχνίδια” εις βάρος της Μεγαλόπολης με τις χρηματοδοτήσεις για την απολιγνιτοποίηση

Σοβαρά ερωτήματα για την χρηματοδότηση επένδυσης στην Τρίπολη από χρήματα της απολιγνιτοποίησης

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης στις 9 Αυγούστου είχε δημοσιεύσει μια επιστολή-καταγγελία του δημοτικού σύμβουλου Μεγαλόπολης Βασιλείου Κουρουνιώτη με τίτλο: Οδηγούν τις επενδύσεις που προορίζονται για την Μεγαλόπολη σε άλλους Δήμους – Θα το επιτρέψουμε;

Στο άρθρο αυτό γινόταν λόγος ότι σχεδιάζεται να δοθούν χρήματα από τις χρηματοδοτήσεις για την απολιγνιτοποίηση σε περιοχές εκτός της Μεγαλόπολης. Μια ημέρα μετά ο Κωστής Μουσουρούλης δήλωσε στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης ότι αν παρουσιαστεί μια καλή και σοβαρή πρόταση , μπορεί να εγκριθεί η χρηματοδότηση μιας δράσης και σε άλλη περιοχή εκτός της Μεγαλόπολης.

Δείτε το έγγραφο του ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ για τα εμβληματικά έργα στην Μεγαλόπολη που παρουσίασε ο Βασίλης Κουρουνιώτης στις 10 Αυγούστου, το οποίο δείχνει καθαρά ότι η επένδυση της φαρμακοβιομηχανίας θα γίνει στην Τρίπολη:

Όπως μπορείτε να δείτε στο έγγραφο αυτό, όλα είναι σχεδιασμένα και αποφασισμένα, οι θέσεις εργασίας και τα χρήματα που αναλογούν τελικά στην Μεγαλόπολη είναι πολύ λιγότερα από όσα μας παρουσιάζουν. Από τα 5 έργα, τα 2 προορίζονται εκτός Μεγαλόπολης, το θεματικό πάρκο θα μείνει μόνο στα χαρτιά, τα φωτοβολταϊκά δεν προσφέρουν μόνιμες θέσεις εργασίας και μας μένουν μόνο οι φυλακές!! Αυτοί είναι οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για την Μεγαλόπολη !!!

Σήμερα διάβασα σε άρθρο στην ιστοσελίδα Καλημέρα Αρκαδία, ότι θα γίνει στην Τρίπολη μια μεγάλη και σημαντική επένδυση από την Φαρμακοβιομηχανία DEMO, που αναμένεται να δημιουργήσει πολλά εργοστάσια και περίπου 500 θέσεις εργασίας. Μέχρι εδώ όλα καλά και αξίζουν συγχαρητήρια στον επιχειρηματία που επιλέγει την πόλη του για να επενδύσει.

Διαβάζοντας όμως στο τέλος του άρθρου βλέπω την εξής αναφορά:

“Η επιλογή της οικογένειας Δέμου να επενδύσει στην Τρίπολη, είναι αξιέπαινη και δείχνει την αγάπη που υπάρχει για την πόλη και την Αρκαδία συνολικά.
Στην επιλογή αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο η προσωπική φιλία του κ. Δέμου με τον Κώστα Βλάση, διότι σε άλλη περίπτωση η επένδυση ενδεχομένως να γινόταν αλλού και όχι στην Τρίπολη.
Πάντως, για την εν λόγω επένδυση είναι ενήμερος και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που είναι απόλυτα θετικός και υπέρμαχος να δοθούν κίνητρα στον κ. Δέμο (φορολογικά και άλλα), στο πλαίσιο του σχεδίου για την μεταλιγνιτική εποχή.”

δείτε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ

Επειδή γνωρίζω και εγώ κάποια πράγματα, θα σας πω το εξής: Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικά τα όσα γράφονται στο άρθρο αλλά είμαι πεπεισμένος ότι έχουν μεγάλη βάση. Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι , περίεργοι και πονηροί , θέλω επώνυμα και δημόσια να απευθύνω σοβαρά ερωτήματα στον συντονιστή του ΣΔΑΜ Κωστή Μουσουρούλη, τον Υφυπουργό και Βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση και τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη:

Είναι αποφασισμένο και οριστικό να χρηματοδοτηθεί αυτή η επένδυση του κ. Ντέμου με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα του σχεδίου δίκαιης μετάβασης για την Μεγαλόπολη;

Η επίσημη αιτιολόγηση για την χρηματοδότηση είναι ότι δεν έχουμε ΒΙΠΕ στην Μεγαλόπολη;  Αν η Μεγαλόπολη είχε ΒΙΠΕ θα γινόταν μήπως η επένδυση στην Μεγαλόπολη αναγκαστικά;

Είναι ενήμερος , συμφωνεί και ενδεχομένως έχει κάνει παρέμβαση ο Πρωθυπουργός και ο κ. Βλάσης υπέρ αυτής της χρηματοδότησης; Κύριε Βλάση σε χθεσινή σας συνέντευξη σας άκουσα να προσπαθείτε να εννοήσετε ότι η πολύ φιλική σχέση σας με την οικογένεια του επιχειρηματία έπαιξε κάποιο ρόλο που γίνεται η συγκεκριμένη επένδυση στην Τρίπολη. Σας άκουσα να λέτε ότι κάνατε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να στηρίξει αυτή την επένδυση , αυτό όμως που με άφησε άφωνο είναι η αναφορά σας ότι αυτή η επένδυση θα μπορέσει, να απορροφήσει και ένα μεγάλο τμήμα των κατοίκων της Τρίπολης, που εργάζονται στην Μεγαλόπολη, μιας που θα ανοίξουν πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Κύριε Βλάση αντιλαμβάνεστε τι λέτε και τι κάνετε; Καυχιέστε και καμαρώνετε που σας νοιάζει πως θα σώσετε τους Τριπολιτσιώτες; Οι Μεγαλοπολίτες τι θα γίνουν; Να σας χαίρονται κύριε Βλάση όσοι σας ψήφισαν και να θυμηθούν να το ξανακάνουν. Θα τους το θυμίσουμε εμείς βέβαια!

Τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Πράσινου Ταμείου, της δίκαιης μετάβασης τελικά πως διαχειρίζονται; Με βάση μελέτες και ανάγκες των περιοχών που πλήττονται ή με βάση τις φιλικές γνωριμίες των εκάστοτε επιχειρηματιών με μέλη της Κυβέρνησης;

Απευθύνομαι στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, είναι σε γνώση τους αυτές οι απίστευτες διαδικασίες; είναι σύμφωνοι με τέτοιες ενέργειες; Θεωρούν ότι αυτό είναι δίκαιη μετάβαση και στήριξη της Μεγαλόπολης;

Ειλικρινά θα σας πω , πλέον είμαι απόλυτα βέβαιος τι θα γίνει στο μέλλον. Είναι δεδομένο ότι παίζεται πολύ χοντρό παιχνίδι, τα συμφέροντα και τα ευρώ είναι πολλά. Από ότι φαίνεται η Μεγαλόπολη δεν πρόκειται να πάρει τίποτα και είναι πλέον καιρός να το αντιληφθούμε αυτό, να αφήσουμε τις ανούσιες κόντρες και να δούμε αν υπάρχει τρόπος να σώσουμε τίποτα.

Τα ερωτήματα που έθεσα πιο πάνω ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα απαντηθούν. Δυστυχώς υπάρχουν γύρω μας διάφορες ομάδες (lobbies) σε άλλες πόλεις, οι οποίες έχουν ήδη ενεργήσει για να καρπωθούν τα χρήματα που προορίζονται για την Μεγαλόπολη.

Εμείς εδώ στην Μεγαλόπολη ή σφυράμε αδιάφορα ή τσακωνόμαστε μεταξύ μας και στις δυο περιπτώσεις παίζουμε το δικό τους παιχνίδι και άθελα μας ενεργούμε εις βάρος της πόλης μας.

Για να είναι ξεκάθαρο και να μην δημιουργηθεί καμία παρεξήγηση, θα αναφέρω πάλι ότι ο κάθε επιχειρηματίας καλά κάνει και επιλέγει που θα επενδύσει, και είναι άξιος συγχαρητηρίων όταν επιλέγει να στηρίξει την πόλη του. Αυτό που ενδιαφέρει εμένα είναι ο τρόπος που ενεργούν οι πολιτικοί.

Για όσους πιστεύουν ότι κινδυνολογώ ή τα γράφω αυτά για να κάνω αντιπολίτευση σε κάποιον, θα τους πω ότι πολύ σύντομα θα δουν τις επίσημες ανακοινώσεις και εκεί θα φανεί πλέον επίσημα ότι η Μεγαλόπολη παίρνει ψίχουλα και άλλοι θα καρπωθούν την δίκαιη μετάβαση!!!

Αλεβίζος Παναγιώτης

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ