Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΣωματείο εργαζομένων σε εμπορικές επιχειρήσεις, υπηρεσίες και καταστήματα Αρκαδίας: Έξω οι εργολάβοι...

Σωματείο εργαζομένων σε εμπορικές επιχειρήσεις, υπηρεσίες και καταστήματα Αρκαδίας: Έξω οι εργολάβοι από τα δημόσια νοσοκομεία!

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ & Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Από τις 31/12/2018 έως 31/12/2022 ο τομέας καθαριότητας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη λειτουργούσε με εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) που ανανεώνονταν διαδοχικά και σήκωσαν το βάρος της καθαριότητας την περίοδο της πανδημίας. Από την 1/1/2023 ο ευαίσθητος αυτός τομέας της καθαριότητας παραδόθηκε στους ιδιώτες.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας είναι να διαμορφωθούν συνθήκες που οι εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα του Νοσοκομείου να χειροτερέψουν κατά πολύ. Επικρατεί κλίμα εκφοβισμού, τρομοκρατίας και ταυτόχρονα να προσπαθεί η κάθε εργαζόμενη να αποκτήσει την εύνοια του κάθε εργολάβου και της διεύθυνσης του Νοσοκομείου για να έχει πιθανότητα να κρατήσει τη δουλειά της σε κάθε ανανέωση συμβάσεων εργασίας. Επιπλέον αυτή η κατάσταση ευνοεί να γίνονται τοποθετήσεις εργαζομένων κατά παραγγελία πολιτικών και άλλων παραγόντων. Όλο αυτό οδήγησε πέρσυ να απολυθούν τέσσερεις (4) εργαζόμενες και φέτος άλλες τέσσερεις (4). Έφτασαν σε σημείο να απολύσουν ακόμα και μητέρα διαζευγμένη με δύο τέκνα ΑΜΕΑ!!! Παίζουν με τις ανάγκες και τις ζωές των εργαζόμενων και δημιουργούν συνθήκες «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ τους.

Καλούμε τις εργαζόμενες να μην αποδεχτούν αυτή την κατάσταση και να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας.

Όλο αυτό θα πρέπει να σταματήσει! Δεν μπορεί να εκμεταλλεύονται με τέτοιο τρόπο τους εργαζόμενους! Να αναλάβουν τις ευθύνες τους το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Έξω οι εργολάβοι από τα δημόσια νοσοκομεία!

Διεκδικούμε να παρθούν μέτρα που να διασφαλίζουν τόσο την καθαριότητα, όσο και την σίτιση και φύλαξη στα νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δελτίο τύπου

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,758ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Η δεύτερη ημέρα Πανελληνίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Ανδρών στη Μεγαλόπολη (video-photo)

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι αγώνες Ποδηλασίας στη Μεγαλόπολη που διοργανώθηκαν από την Ελληνική...

Συνταξιούχοι Αρκαδίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Τα Συν/μενα Συν/χικα Σωματεία του Νομού Αρκαδίας ΙΚΑ – Δ.Υ. - ΟΑΕΕ Τρίπολης –...

Μείωση Εισφορών στις Υπερωρίες: “Δώρο” στους Εργοδότες – Πλήγμα στην Κοινωνική Ασφάλιση

Άρθρο του Νίκου Πετρόπουλου, Προέδρου Σ.Σ/ΔΕΗ Μεγαλόπολης Η νέα ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας, που απαλλάσσει...

Το 13ωρο στα σκουπίδια ! Απεργούμε Τρίτη 14 Οκτωβρίου

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΕΧΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Το 13ωρο στα σκουπίδια ! Απεργούμε Τρίτη 14 Οκτωβρίου Συνάδελφοι Οικοδόμοι, εργαζόμενοι...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img