Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΣυγκέντρωση της ΑΓΣΣΕ και των συνταξιουχικών οργανώσεων στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εργασίας...

Συγκέντρωση της ΑΓΣΣΕ και των συνταξιουχικών οργανώσεων στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024 στις 11 το πρωί

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα, με την εφαρμογή εκ νέου νεοφιλελεύθερων, αντιασφαλιστικών και αντεργατικών πολιτικών και από την σημερινή κυβέρνηση έχει επιδεινωθεί περαιτέρω η κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα των πολιτών και της χώρας.

Από το 2010 οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί στις συντάξεις τους μείωση που ανατρέπει κάθε σχεδιασμό, κάθε ελπίδα για μια αξιοπρεπή ζωή. Η αγοραστική τους δύναμη έχει μειωθεί στο 50% και ακόμα περισσότερο για τους παλαιούς συνταξιούχους του Ταμείου μας. Με την έκρηξη των τιμών σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια και τα καύσιμα η κατάσταση χειροτερεύει ακόμη περισσότερο.

Το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης με τους νόμους Κατρούγκαλου και Βρούτση-Χατζηδάκη έχει χάσει το δημόσιο και αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, με αποκορύφωμα την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης, που στο μέλλον προοιωνίζει την πλήρη εξαύλωση της Επικουρικής σύνταξης.

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ΕΟΠΥΥ έχει υποβαθμιστεί και το ίδιο συμβαίνει και στα θέματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις με επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων στα πριν τα μνημόνια δεδομένα καθώς και των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.
  • Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ).
  • Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στους παλαιούς ασφαλισμένους και ενσωμάτωση της στην κύρια σύνταξη.
  • Καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου της επικουρικής και των δώρων.
  • Κατάργηση του 6% ασθένειας από την επικουρική και επαναφορά του 4% στην κύρια σύνταξη.
  • Αποκατάσταση και ενίσχυση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Αύξηση του αφορολόγητου ποσού και αντιμετώπιση της ακρίβειας (καύσιμα, ενέργεια, είδη πρώτης ανάγκης).
  • Δαπάνες για την Ασφάλιση και την υγεία.
  • Να ληφθούν μέτρα αποτροπής πλειστηριασμού πρώτηςκατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών.
  • Επαναφορά του Δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, αποτροπή της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμετις αντιλαϊκές πολιτικέςκαι να προωθήσουμε µια άλλη πολιτική που θα υπηρετεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την κοινωνία.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συνταξιούχους να δηλώσουν την συμμετοχή τους στα γραφεία του Συνδέσμου στο τηλέφωνο 2791025150 και στα μέλη του Δ.Σ.

Αναχώρηση λεωφορείου:

Από  Μεγαλόπολη στις7:30 το πρωί (από Κεντρική Πλατεία).

Από  Τρίπολη στις 8 το πρωί (από ΟΣΕ)

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,759ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,644ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Δήμος Μεγαλόπολης: Ενημέρωση κατοίκων για διακοπή κυκλοφορίας λόγω αγώνων ποδηλασίας στις 11-12 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενεί, το Σάββατο 11...

Πλήρη στήριξη στoν ΣΕΒΙΠΕΤ από το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο Β’ Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ

Για την ενίσχυση των ΒΙΠΕ και τη δημιουργία νέων αναπτυξιακών προοπτικών για την περιοχή...

Δημήτρης Σιέμπος: Η νέα διαδικασία προσλήψεων σε σωφρονιστικά καταστήματα και η Μεγαλόπολη!

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025, ψηφίστηκε από τη Βουλή Νόμος με τίτλο "Προσδιορισμός κρίσιμων...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img