Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΔΕΗΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο αγωγός Φυσικού Αερίου “Άγιοι Θεόδωροι – Μεγαλόπολη” από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, Γιώργο Παπαρσένο.

Το έργο αφορά σε αγωγό 159 χιλ. που θα περνά από τις ευρύτερες περιοχές της Κορίνθου, του Άργους- Ναυπλίου, της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης και ο οποίος θα είναι υπόγειος (2 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους). Το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει στο τέλος του 2011 – αρχές 2012 και να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2013 με συνολικό προϋπολογισμό 130 εκατ. ευρώ.

Κατά την παρουσίαση του έργου από τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, έγινε ιδιαίτερη αναφορά τόσο στα σημαντικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα του έργου στους Νομούς από τους οποίους διέρχεται σχετικά με τη μείωση του κόστους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών (20-60%), όσο και στις προοπτικές μελλοντικής επέκτασής του στις περιοχές Καλαμάτας, Σπάρτης, Πάτρας, Πύργου, όπως επίσης και στην επαναχάραξη του αγωγού στις περιοχές του Δήμου Κορίνθου (Εξαμίλια) και του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Επιπλέον, τονίστηκε η δημιουργία έως και 1.500 νέων θέσεων εργασίας στους Νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας από τη δημιουργία δικτύων Φυσικού Αερίου στους τελικούς καταναλωτές. Σημειώνεται ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την ικανοποιητική αποζημίωση των αγροτών από τα αγροτεμάχια των οποίων θα διέλθει ο αγωγός, δεδομένου ότι υπολογίζεται μια μέση τιμή 250€/δέντρο για τα εσπεριδοειδή, 350€/δέντρο για τους ελαιώνες και 5.100€/στρέμμα για τους αμπελώνες.

Σημειώνεται ότι οι δενδρώδεις καλλιέργειες (ελαιόδενδρα, εσπεριδοειδή, κλπ) μπορούν να επαναφυτευθούν σε απόσταση μόλις 4 μέτρων από τον άξονα του αγωγού.

Όλα τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης επικρότησαν την υλοποίηση αυτού του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου για την Πελοπόννησο και δήλωσαν τη συνεχή στήριξή τους σε όλες τις πρωτοβουλίες για την κατασκευή και λειτουργία του.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την παρουσίαση του έργου και τις λεπτομέρειες του.

ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,750ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img