Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΟλοκληρώθηκε ο 3ος Δρόμος της Ακμής – Ένα Ζωντανό Ταξίδι Ενότητας, Πολιτισμού...

Ολοκληρώθηκε ο 3ος Δρόμος της Ακμής – Ένα Ζωντανό Ταξίδι Ενότητας, Πολιτισμού και Αθλητισμού μεταξύ Σπάρτης και Ολυμπίας

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Ολοκληρώθηκε ο 3ος Δρόμος της Ακμής – Ένα Ζωντανό Ταξίδι Ενότητας, Πολιτισμού και Αθλητισμού μεταξύ Σπάρτης και Ολυμπίας, την 1η Ιουνίου 2025

Με ξεχωριστή συγκίνηση ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 31 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2025 ο 3ος Δρόμος της Ακμής, μια μοναδική εμπειρία που αναβιώνει την πορεία του Λυκούργου και την κομβική συνάντησή του με τους βασιλείς Ίφιτο και Κλεοσθένη – μια ιστορική στιγμή που αποτέλεσε τη γέννηση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αθλητές από όλο τον κόσμο διέσχισαν μια αυθεντική ιστορική διαδρομή, ξεκινώντας από τη Σπάρτη, περνώντας από τη Μεγαλόπολη και την Ανδρίτσαινα, και καταλήγοντας στην Αρχαία Ολυμπία – εκεί όπου ο χρόνος σιωπά μπροστά στο βάρος της Ιστορίας.

Η φετινή διοργάνωση κατέγραψε ρεκόρ διεθνούς συμμετοχής, φιλοξενώντας αποστολές από Αιθιοπία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Πορτογαλία, Γερμανία, Βραζιλία και Κύπρο.

Ανάμεσά τους, 24 elite αθλητές από την Αιθιοπία, οι οποίοι συμμετείχαν σε μια πρώτη διαδρομή μύησης, εμπειρίας, σύνδεσης και συμβολικής συμμετοχής. Καθώς διέσχιζαν τα μεγαλύτερα χωριά της διαδρομής, η παρουσία τους έγινε σύμβολο ενότητας, αποδοχής και ειρήνης.

Ξεχώρισε για τον συμβολισμό και τη συναισθηματική της δύναμη η συμμετοχή ενός εκ των τριών κορυφαίων προσωπικοτήτων του κινεζικού δρομικού κινήματος, ο οποίος συνοδευόταν από κινηματογραφικό συνεργείο για την παραγωγή ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στο πνεύμα του Δρόμου της Ακμής.

Ο Δρόμος της Ακμής δεν είναι απλώς μια αθλητική διοργάνωση. Είναι ένα σύγχρονο οδοιπορικό συνείδησης, ένα διεθνές κάλεσμα για συνεργασία, σεβασμό στην Ιστορία και ενότητα των λαών. Ένας θεσμός που αναπτύσσεται και εμπνέει, συνδέοντας παρελθόν και παρόν, Ιστορία και μέλλον, Άνθρωπο και Πολιτισμό.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,753ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,646ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου και ενδόξου Νεομάρτυρος Ιωάννου στο Τουρκολέκα

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΕΝΔΟΞΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ  ΕΚ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ                                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη 15ην Οκτωβρίου...

Δράση ενημέρωσης & προληπτικού ελέγχου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στη Μεγαλόπολη

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και ο Δήμος Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο...

Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run

Ένα ξεχωριστό βραβείο παρέλαβε ο Αν. Πρόεδρος του Τμήματος Εμπορίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ....

Διάκριση για αθλήτρια από τη Μεγαλόπολη

Από την σελίδα του Fok - Φιλογυμναστικού Όμιλου Καλαμάτας διαβάζουμε: Ολόχρυση επέστρεψε η αγωνιστική μας...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img