Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
ΑρχικήΑΡΘΡΑΕξοικονομώ-Ανακαινίζω για Νέους: Μπόνους 15% μόνο σε 7 χωριά της Μεγαλόπολης !
geo-epidotisi-new

Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για Νέους: Μπόνους 15% μόνο σε 7 χωριά της Μεγαλόπολης !

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

«Μπόνους» 15 % στο ύψος της επιδότησης από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» για ωφελούμενους που μένουν σε δήμους ή δημοτικές ενότητες με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων προβλέπει ο Οδηγός του προγράμματος, που είχε τεθεί σε διαβούλευση τον Οκτώβριο.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε στη δημοσιότητα την λίστα με τους Δήμους που εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία.

Στον Δήμο Μεγαλόπολης έχει δοθεί αυτό το μπόνους μόνο σε 7 κοινότητες, της Καριταίνης, Κατσίμπαλη, Κουρουνιού, Κυπαρισσίων, Κοτυλίου, Μαυριών, και Σαρακινίου. Δεν γνωρίζουμε ποιος το αποφάσισε και με ποια λογική επελέγησαν μόνο αυτές οι συγκεκριμένες 7 κοινότητες. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να γινόταν μια ερώτηση στο Υπουργείο από τον Δήμο Μεγαλόπολης π.χ. και να μαθαίναμε γιατί γίνεται αυτή η επιλογή, στην ουσία αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ των χωριών της περιοχής μας.

Υπενθυμίζεται ότι το βασικό ποσοστό ενίσχυσης για τις επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα από 40 έως 75 %. Συνεπώς με το πρόσθετο μπόνους 15 % διαμορφώνεται από 55 έως 90 %. Για τις επενδύσεις ανακαίνισης το ποσοστό επιχορήγησης» είναι οριζόντια για όλους 30%, συν 15 % (δηλ. τελικά 45 %) με το μπόνους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους 18-39 ετών (φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 έως και 31/12/2005), με ατομικό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και οικογενειακό έως 50.000 με εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία, δηλαδή μονοκατοικία ή διαμέρισμα που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.

Σημειώνεται ότι δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης μόνο για το «Ανακαινίζω», ενώ η συμμετοχή στο «Εξοικονομώ» αποτελεί προϋπόθεση για την αίτηση υπαγωγής στο «Ανακαινίζω».

Η λίστα με τις κοινότητες: δείτε εδώ

Ο Οδηγός του προγράμματος έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση: Δείτε εδώ στο ecopress

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,786ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,683ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Κοπή πίτας του πολιτιστικού συλλόγου Κοινόν Καρυτινών

Κοπή πίτας του πολιτιστικού συλλόγου Κοινόν Καρυτινών, χτες στο ξενοδοχείο Πελασγός!Ευχαριστούμε πολύ για τη...

Παρουσίαση βιβλίου “Ο Μελαγχολικός Εργάτης” την Κυριακή 25 Ιανουαρίου στη Μεγαλόπολη

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλόπολης «ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΣ»...

Κοπή πίτας του Συλλόγου Αναβρυτού την Κυριακή 18 Ιανουαρίου

Σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας που θα γίνει την...

Η Φωτεινή Καλεύρα από την Μεγαλόπολη στο Survivor 2026

Κυριακή 11 Ιανουαρίου γίνεται η πρεμιέρα του Survivor 2026, στο φετινό παιχνίδι υπάρχει συμμετοχή...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img