ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΒασίλης Κουρουνιώτης: Οδηγούν τις επενδύσεις που προορίζονται για την Μεγαλόπολη ...

Βασίλης Κουρουνιώτης: Οδηγούν τις επενδύσεις που προορίζονται για την Μεγαλόπολη σε άλλους Δήμους – Θα το επιτρέψουμε;

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου έγινε η 7η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής για το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης (ΣΔΑΜ) των περιοχών της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας. Αμέσως μετά η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέδωσε ένα δελτίο τύπου στο οποίο γίνεται αναφορά στην εν λόγω συνεδρίαση και ανακοινώνεται ότι:

Με χρηματοδότηση ύψους 500.000.000 ευρώ για εμβληματικές επενδύσεις στην περιοχή της Μεγαλόπολης -οι οποίες εκτιμάται ότι θα αποδώσουν μέχρι και 2.800 θέσεις εργασίας σε βάθος 8 χρόνων από σήμερα-, εξετάζεται να υλοποιηθεί το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης της εν λόγω περιοχής στην μεταλιγνιτική εποχή.

Ως εμβληματικές επενδύσεις στην περιοχή της Μεγαλόπολης εξετάζονται:

α) η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων

β) πρότυπη βιομηχανία παραγωγής φαρμάκων στη ΒΙΠΕ Μεγαλόπολης

γ) μονάδα ευφυούς κτηνοτροφίας και ζωοτροφών

δ) πρότυπο θεματικό πάρκο περιπέτειας

ε) σύγχρονη αγροτική φυλακή.

Ως εκτιμώμενα αποτελέσματα αναφέρθηκε ότι μέσω των εν λόγω επενδύσεων προβλέπεται να δημιουργηθούν 2.800 νέες θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες έως το 2028

Σήμερα Κυριακή 9 Αυγούστου πληροφορήθηκα ότι από τις πέντε αυτές εμβληματικές επενδύσεις που προτείνονται για την Μεγαλόπολη, οι δυο εξ αυτών δεν θα γίνουν στην περιοχή μας αλλά σε άλλους Δήμους! Με θλίψη, οργή και αγανάκτηση έλαβα γνώση πριν από λίγο  τις λεπτομέρειες για τις εμβληματικές επενδύσεις που αποφάσισε να προτείνει η επιτροπή  για το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης στην Μεγαλόπολη.

Συγκεκριμένα:

α) Η ανάπτυξη φωτοβολταικών πάρκων προτείνεται να γίνου στην Μεγαλόπολη από την ΔΕΗ με μέγεθος τα 550MW

β) Η πρότυπη βιομηχανία φαρμάκων προτείνεται να γίνει από ιδιώτη στη ΒΙΠΕ Τρίπολης και όχι στην Μεγαλόπολη όπως αναφέρει το δελτίο της Περιφέρειας. Η συγκεκριμένη επένδυση θα είναι ύψους 75 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 470 άμεσες και 700 έμμεσες θέσεις εργασίας.

γ) Η μονάδα ευφυούς κτηνοτροφίας και ζωοτροφών θα γίνει από ιδιώτη σε μέρος που ακόμα δεν έχει καθοριστεί αλλά ακούγεται έντονα η περιοχή της ΒΙΠΕ Μελιγαλά. Το ύψος αυτής της επένδυσης θα είναι 30 με 40 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 200 άμεσες και 250 έμμεσες θέσεις εργασίας.

δ) και ε) Το πρότυπο θεματικό πάρκο περιπέτειας και η αγροτική φυλακή θα γίνει σε περιοχή της Μεγαλόπολης.

Επειδή είμαστε μια μικρή κοινωνία και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και οι πολίτες της Μεγαλόπολης μας εξέλεξαν για να τους υπηρετούμε, δημοσιεύω αμέσως αυτές τις πληροφορίες και αν είναι αλήθεια πρέπει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο να πάρει πρωτοβουλία και με ομόφωνη απόφαση του να απαιτήσει να πάρουν πίσω αυτές τις απαράδεκτες αποφάσεις οι “νεκροθάφτες” της Μεγαλόπολης.

Βλέπουμε λοιπόν πως αντιλαμβάνονται οι αρμόδιοι της δίκαιη μετάβαση και τι ετοιμάζουν για την Μεγαλόπολη. Να σημειώσω ότι τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης δεν έχουν ακόμα αναρτηθεί στην σελίδα της Επιτροπής.

Εγώ σαν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος απευθύνομαι σε όλους και κυρίως στον Δήμαρχο Μεγαλόπολης

Ρωτώ τον κ. Δήμαρχο Μεγαλόπολης αν γνωρίζει αυτές τις προτάσεις;  Αν τις γνωρίζει τι έκανε για να τις αποτρέψει και γιατί δεν ενημέρωσε κανέναν , αν δεν τις γνωρίζει τι θα κάνει;

Ρωτώ τον κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου αν γνωρίζει αυτές τις προτάσεις και τι θα κάνει τώρα που βλέπουμε να φεύγουν χρήματα από τον Δήμο Μεγαλόπολης; Ισχύουν οι δηλώσεις του ότι τα χρήματα της απολιγνιτοποίησης είναι μόνο για την Μεγαλόπολη και όχι για τους γύρω Δήμους;

Κύριε Μουσουρούλη  αυτές τις προτάσεις έρχεστε να μας ανακοινώσετε αύριο στην Μεγαλόπολη; Αυτές είναι οι λύσεις και ο προγραμματισμός σας για την δίκαιη μετάβαση;

Κύριε Δήμαρχε  κλείστε τις πόρτες του Δημαρχείου , μην επιτρέψετε αυτές τις προτάσεις, θα μας βρείτε πλάι σας , όλοι μαζί να παλέψουμε για να καταφέρουμε τα λίγα χρήματα που αναλογούν να έρθουν όντως στην Μεγαλόπολη και όχι στους γύρω Δήμους.

Βασίλειος Κουρουνιώτης – Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαλόπολης με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,829ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,358ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια