Σάββατο, 18 Οκτωβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑEκδήλωση για τον πολιτισμό στο χωριό Βουτσαρά (pics,vid)

Eκδήλωση για τον πολιτισμό στο χωριό Βουτσαρά (pics,vid)

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Στο ερώτημα τι είναι και τι δεν είναι πολιτισμός έδωσε απαντήσεις ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δ. Ανδριόπουλος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Βουτσαρά στη Μεγαλόπολη. Ο κ. Ανδριόπουλος, ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, έχει καταγωγή από το χωριό, έδωσε μια διαφωτιστική ομιλία, από εκείνες που αποτελούν φάρο για τον πολιτισμό της Ακαδίας.

Πριν από την εκδήλωση εψάλη αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και ακολούθησε περιφορά της εικόνας στο χωριό. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Γόρτυνος Κώστας Μιχόπουλος, νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Μεγαλόπολης, το μέλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Κατσικερός, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης Νίκος Αντώνακας και αρκετός κόσμος.

Η έκπληξη ήρθε από έναν γέροντα, τον Θεόδωρο Ζερίτη, ο οποίος έπαιξε τη φλογέρα του και εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους με την ενάργεια, τη ζωηράδα του παιξίματός του και την ερμηνεία –μόνο με μια φλογέρα!- γνωστών και αγαπημένων δημοτικών τραγουδιών. Ο κ. Ζερίτης καταχειροκροτήθηκε και είπε ότι παίζει φλογέρα από 13 ετών.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε με την γνωστή του επιμονή ο Γεώργιος Αθανασόπουλος, ο οποίος για ακόμη μια χρονιά κατάφερε να οργανώσει στον Βουτσαρά μια υπέροχη βραδιά.

δείτε φωτογραφίες στο ArcadiaPortal.gr

[ot-video][/ot-video]

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,749ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Ολοκληρώθηκε η κατάρτιση για 388 ανέργους του προγράμματος «Δράσεις για Σένα» – Καλύφθηκε πλήρως ο στόχος των 500 ωφελουμένων

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ανακοινώνει με επιτυχία την πλήρη κάλυψη του στόχου των 500...

Τα έργα του 4ου και 5ου ΕΑΠ Μεγαλόπολης που απεντάχθηκαν από το Λιγνιτόσημο

Την απένταξη έργων του 4ου και 5ου ΕΑΠ, για τα οποία είτε δεν υπήρξε...

Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Τουρκολέκα και Χειροτονία Διακόνου στην Ι. Μ. Γόρτυνος (photo)

Τουρκολέκα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Τουρκολέκα...

Συγκριτικό πλεονέκτημα της Γορτυνίας το επιχειρηματικό οικοσύστημα των μονοπατιών Mainalon Trail, Pan Trail και Arcadia Trail

Με σημαντικά αποτελέσματα για το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Γορτυνίας ολοκληρώθηκε η ανοιχτή δράση με...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img