13 C
Μεγαλόπολη Αρκαδίας

3.700 στρέμματα της ΔΕΗ στην Δυτ. Μακεδονία παραχωρούνται για καλλιέργεια αρωματικών φυτών

0

Την παραχώρηση 3.700 στρεμμάτων στην τοπική κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας για γεωργική εκμετάλλευση, αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, καθώς ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων για επαναπόδοση εδαφών των ορυχείων του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, μετά την ολοκλήρωση της εξορυκτικής δραστηριότητας, αφού προηγουμένως αποκατασταθούν. 

Kαταγγελίες μελών του Δ.Σ. του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ

0

Παλάσκας Νικόλαος                                    
Λάζαρος Καζαντζίδης

Μετά την τελευταία εκλογική διαδικασία του Ιουνίου του 2016, ο Π.Σ.Υ.Π. Δ.Ε.Η. απέκτησε νέα Διοίκηση.
Από την πρώτη στιγμή, οι προθέσεις της έδωσαν σαφή εικόνα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, αφού αποκλείστηκαν από το Προεδρείο συγκεκριμένα ψηφοδέλτια.
Όλο αυτό το διάστημα, βάζοντας ως πρώτο μας στόχο την οικονομική σταθερότητα του Συνεταιρισμού και τη συνακόλουθη πρόοδο του, (προκειμένου όλα τα Μέλη του να ωφελούνται από αυτόν) και κατανοώντας τη δυσχερή οικονομική θέση του Συνεταιρισμού -λόγω της οικονομικής κρίσης και της κακοδιοίκησης των προηγουμένων ετών, που έφεραν τεράστιες οικονομικές
ζημιές στον συνεταιρισμό- δώσαμε χρόνο στην πλειοψηφούσα Διοίκηση, προκειμένου να δούμε τις προθέσεις της.
Τελικά, καταλήξαμε στο παρακάτω συμπέρασμα:
Ανοχή τέλος!!!
Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αυτές που μας έθεσαν εκτός ορίων και αναιρούν κάθε διάθεση μας για συμπόρευση στην προσπάθεια διάσωσης της οικονομικής μονάδας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα παρακάτω κακώς κείμενα.

  1. Ανανεώσεις συμβάσεων εποχικού προσωπικού.

Ανανεώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη φορά οι συμβάσεις εποχικού προσωπικού στο Συνεταιρισμό (πρόκειται για συμβάσεις των ίδιων ατόμων εκ των οποίων «τελείως συμπτωματικά», κάποιοι είναι σύζυγοι και τέκνα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΥΠ ΔΕΗ.
Εμείς προτείναμε να τεθούν κριτήρια επιλογής προσλήψεων, όπως ισχύει σε διαγωνισμούς προσλήψεων συμβασιούχων άλλων οργανισμών (π.χ. οικονομική κατάσταση, οικογενειακή κατάσταση, χρόνος ανεργίας κλπ).
Θεωρούμε, ότι η εναλλαγή των εποχιακά εργαζομένων στο Συνεταιρισμό θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους να εργαστούν, αφού πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη εργασίας και οικονομικής ενίσχυσης.
Η δε συγγενική σχέση των εποχιακά εργαζομένων με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συνδικαλιστικών στελεχών είναι απαράδεκτη, αδιαφανής και την καταγγέλλουμε προς πάσα κατεύθυνση.
Για όλα τα παραπάνω, παρά τις αντιδράσεις μας προς την πλειοψηφούσα Διοίκηση, η τελευταία… σφυρίζει αδιάφορα!!!! παραδομένη στον βωμό της οικογενειοκρατίας και της εύθραυστης συγκυριακής συμμαχίας.

2)Διώξεις προσωπικού – Ανακλήσεις καθηκόντων εργαζομένων.
Καλούνται σε απολογία εργαζόμενοι με ταυτόχρονη παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο, με ανυπόστατες κατηγορίες.
Πρακτικές καταδικασμένες στην συνείδηση των μελών και ιδίως αυτών που τους εκπροσωπούν.
Ακόμη, παρατηρήθηκε ανάκληση καθηκόντων σε εργαζόμενο τον οποίο η ίδια Διοίκηση αξιολογούσε θετικά στη μέχρι τότε εργασία του.
Εμείς, διαφοροποιώντας τη θέση μας με τα παραπάνω, ζητήσαμε εγγράφως (15.2.2017) από το Διοικητικό Συμβούλιο, στοιχεία για τις συμβάσεις του Π.Σ.Υ.Π. Δ.Ε.Η. με προμηθευτές και συμβαλλόμενα καταστήματα καθώς και αναλυτική κατάσταση του κόστους μετακίνησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και τον αριθμό των δωροεπιταγών που έχουν εξαργυρωθεί και των αντίστοιχων που τελούν εν αναμονή και ακόμη δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη γραπτή απάντηση για όλα τα παραπάνω, όπως θα όφειλε η Διοίκηση να πράξει.
Κύριοι της πλειοψηφίας, θα μας βρείτε απέναντι σε κάθε απόφαση που θα βλάψει τα συμφέροντα του Π.ΣΥ.Π Δ.Ε.Η. και των μελών του και των εργαζομένων σε αυτόν και σας καλούμε, να συμμορφωθείτε άμεσα και να διορθώσετε τα κακώς κείμενα, επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας και των μελών του Συνεταιρισμού.
Αντιθέτως, σε κάθε προσπάθεια με θετικό πρόσημο και έκβαση για τον Π.ΣΥ.Π. Δ.Ε.Η. και τα μέλη του, θα είμαστε δίπλα σας.
Η σκέψη και οι προσπάθειές μας για την καλή λειτουργία και την παγίωση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας του Συνεταιρισμού είναι άοκνες και διαρκείς και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τις εμποδίσει.
Αγαπητοί συνεταίροι, για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα απαιτείται η συστράτευση όλων και ΟΧΙ η φυγή.
Πυκνώνουμε τις τάξεις του συνεταιρισμού!!!!!
Πορευόμαστε με το Σύνθημα,
«Υγιής Συνεταιρισμός στην υπηρεσία των Μελών του»
 Το κείμενο υπογράφουν έξι μέλη της Διοίκησης του Συνεταιρισμού.
                                          Υπεύθυνοι για τη σύνταξη
                                           Παλάσκας Νικόλαος
                                             Λάζαρος Καζαντζίδης

Δέσμευση Σταθάκη σε Τατούλη για Προεδρικό Διάταγμα για τη μετεγκατάσταση του Τριποτάμου

0

Τη δέσμευσή του στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη ότι μέσω Προεδρικού Διατάγματος θα λυθεί το ζήτημα της μετεγκατάστασης του χωριού Τριποτάμου Μεγαλόπολης εξέφρασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σταθάκης, κατά τη συνάντησή τους την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριποταμιτών κ. Ηλίας Δάρρας και ο εκπρόσωπος των κατοίκων Τριποτάμου κ. Σπύρος Αποστολόπουλος.

Είναι προοδευτικός ο νέος νόμος ή οδηγεί «πίσω ολοταχώς»;

0

Είναι προοδευτικός ο νέος νόμος ή οδηγεί «πίσω ολοταχώς»; του αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη

Είναι ένα καίριο ερώτημα αυτό που τίθεται με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου περί της ταυτότητας  φύλου. Το θέμα έχει ξεφύγει κατά πολύ και η αντιπαράθεση καλά κρατεί μιας και με τον τρόπο αυτό η κοινωνία ασχολείται με ένα και όχι με τα πολλά που δυστυχώς την ταλαιπωρούν και την βασανίζουν. Είναι αυτό που απλά λέγεται και σε άλλες περιπτώσεις, ότι βλέπουμε το δέντρο αλλά χάσαμε το δάσος. Αυτό σε καμμία περίπτωση βεβαίως δεν σημαίνει ότι κάθε δέντρο (κάθε ψυχή) δεν έχει μοναδική αξία και τιμή και χρειάζεται γι᾽αυτήν η μέριμνα της πολιτείας και φυσικά της Εκκλησίας.

Χορός από την Γ΄Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης το Σάββατο 28 Οκτωβρίου

0

Η Γ΄ Γενικού σας προσκαλεί στον χορό που διοργανώνει το Σάββατο 28/10/17 και ώρα 13:30 Στο κέντρο Αρέθουσα(Καρβουναρέϊκη Παναγιά).

Διακρίσεις για 2 αθλήτριες από την Μεγαλόπολη στους αγώνες Καράτε για το Κύπελλο Ν.Ελλάδας

0

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου , έγιναν στην Κόρινθο αγώνες Καράτε για το Κύπελλο Νοτίου Ελλάδας.

2 αθλήτριες από την Μεγαλόπολη από το Σωματείο Σπάρτακος, κατάφεραν να διακριθούν.

Τροχαίο ατύχημα πριν από τη σήραγγα Ραψομμάτη

0

Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου στην Εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας.

Σχόλιο Λυκαιωτών στο ενημερωτικό σημείωμα του Δήμου Μεγαλόπολης για το νερό ύδρευσης της Τ.Κ. Λυκαίου

0

Μετά από το ενημερωτικό σημείωμα του Δήμου Μεγαλόπολης τονίζουμε τα εξής:

Εσείς μας είπατε πηγαίνετε εξετάστε το νερό, τώρα γιατί διαμαρτύρεστε; Δεν σας αρέσουν τα αποτελέσματα; Μήπως στεναχωρηθήκατε; Οι εξετάσεις νερού πραγματοποιήθηκαν από νόμιμο εργαστήριο μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων τροφίμων και νερού με αριθ. έγκρισης Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων 309926/12-11-2004 και 328569/7-12-2006 και οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την οδηγία 98/83 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την ποιότητα πόσιμου νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.