ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης για την επίσκεψη Θωμά και οι...

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης για την επίσκεψη Θωμά και οι εντάσεις Χριστογιαννόπουλου-Τσιριγώτη

Πραγματοποιήθηκε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στην Μεγαλόπολη με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Ενέργειας κ. Γεράσιμου Θωμά.

Σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης υπήρχε έντονη διαφωνία στο πως θα αντιμετωπιστεί η επίσκεψη του κ. Θωμά.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης υποστήριζε ότι πρέπει στην συνάντηση να τεθεί στον κ. Θωμά η αντίθεση της Μεγαλόπολης στο κλείσιμο των μονάδων αλλά να γίνει κατάθεση προτάσεων και διάλογος για την ενεργειακή μετάβαση.

Οι παρατάξεις Μιχόπουλου και Τσιριγώτη υποστήριζαν ότι πρέπει μόνο να τονιστεί η καθολική αντίθεση της περιοχής στο κλείσιμο των μονάδων και να μην προχωρήσει η συζήτηση σε κατάθεση προτάσεων, γιατί έτσι υπάρχει κίνδυνος να δοθεί η εντύπωση ότι η κοινωνία αποδέχεται το κλείσιμο των μονάδων.

Η παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε την δική της πρόταση, να δηλωθεί η αντίθεση για το κλείσιμο των μονάδων , να μην δεχθούμε καμία μετάβαση, να εξαντληθούν τα αποθέματα λιγνίτη και να υπάρχει αναφορά για θέσεις εργασίας με καθεστώς μονιμότητας.

Υπήρξαν στιγμές με πολύ μεγάλη ένταση ανάμεσα στον κ. Χριστογιαννόπουλο και τον κ. Τσιριγώτη, με τον Δήμαρχο να κατηγορεί τον Σπύρο Τσιριγώτη ότι έχει παραποιήσει απόφαση Δ.Σ. για την υπογραφή σύμβασης της Τηλεθέρμανσης και τον Σπύρο Τσιριγώτη να αποκαλεί συκοφάντη τον κ. Χριστογιαννόπουλο, να του λέει είσαι δικό μου παιδί και γενικά να υπάρχει πολύ μεγάλη αναταραχή.

Τελικά η πρόταση που υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις Μιχόπουλου και Τσιριγώτη είναι να να δηλώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι διαφωνεί με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων , να ακούσει όσα πει ο υφυπουργός και σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθούν.

Η τελική πρόταση του Δημάρχου κ. Χριστογιαννόπουλου δεν πέρασε αφού πήρε μόνο τις ψήφους των δικών του συμβούλων , ενώ η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης μια ψήφο.

Δείτε στα 2 βίντεο που ακολουθούν , στο πρώτο τις στιγμές έντασης μεταξύ Τσιριγώτη και Χριστογιαννόπουλου και στο δεύτερο όλα όσα συζητήθηκαν μέχρι λίγο πριν την ψηφοφορία.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,350ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια