Όταν ψωνίζεις από μια μικρή τοπική επιχείρηση…..

0
728

Είδα στο διαδίκτυο μια αφίσα και παρόλο που είναι παλιά και πολλοί θα την έχετε δει, αμέσως θέλησα να την μοιραστώ μαζί σας.

«Όταν ψωνίζεις από μια μικρή τοπική επιχείρηση, δεν βοηθάς ένα υψηλόβαθμο στέλεχος να αποκτήσει και τρίτο εξοχικό.

Βοηθάς ένα κοριτσάκι να συνεχίσει το μπαλέτο, ένα αγόρι να πάρει αθλητικά, μια μητέρα να γεμίσει το οικογενειακό τραπέζι, έναν πατέρα να πληρώσει το δάνειο, έναν φοιτητή να ολοκληρώσει τις σπουδές του».

Πόσα ακόμα μπορεί να συμπληρώσει κάποιος σε αυτή την αφίσα …πως βοηθάς μια ολόκληρη πόλη να έχει το βράδυ αναμμένα φώτα και δρόμους ζωντανούς, ανθρώπους χαμογελαστούς.

Η μικρή επιχείρηση είναι αυτή που λειτουργεί και αποδίδει στην οικονομία τα μέγιστα. Είναι αυτή που φοροδιαφεύγει λιγότερο και που σίγουρα καταναλώνει ό,τι κερδίζει εντός των συνόρων.

Η μικρή επιχείρηση ανήκει στο γείτονα ή το συγγενή μας.Εκεί μπορεί να βρει δουλειά και ένας δικός μας άνθρωπος που είναι άνεργος. Γι’ αυτό και για πολλά ακόμα αξίζει να τη στηρίξουμε.

Κανείς όμως δεν μπορεί να βοηθήσει τη μικρή επιχείρηση εάν δεν βοηθήσει η ίδια τον εαυτό της. Αν δεν σέβεται τους πελάτες-γνωστούς της. Αν δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω της. Αν δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις οικονομικές αντοχές των πελατών της. Αν δεν συμπεριφέρεται σωστά στους υπάλληλους της και στις διπλανές επιχειρήσεις.
 
Εδώ στην Μεγαλόπολη θα πρέπει ειδικά τώρα, να σκεφτούμε όλοι μας, πως μπορεί  ο καθένας μας να βοηθήσει και να στηρίξει την τοπική αγορά. Και πως μπορεί η αγορά αυτή να προσελκύει , να μην διώχνει τους πελάτες και να είναι προσιτή σε όλους μας.
 
Aλεβίζος Παναγιώτης
 
Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here