Ουράνιο Τόξο: Ταινία με θέμα τον ρατσισμό και τη διαφορετικότητα από τους μαθητές του Γυμνασίου Μεγαλόπολης

0
543

Μια ταινία κινουμένων σχεδίων με θέμα  τον ρατσισμό και τη διαφορετικότητα  δημιούργησαν κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020 οι μαθητές του Γυμνασίου Μεγαλόπολης. Με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, Μαρίας Μάγκλαρη, οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες και δραστηριότητες δημιουργικής γραφής, εξέφρασαν τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους και συνέγραψαν το σενάριο της ταινίας. Εργαζόμενοι σε ομάδες κατασκεύασαν τα σκηνικά και τις φιγούρες, δραματοποίησαν τους διαλόγους και σε συνεργασία με το σκηνοθέτη Ευάγγελο Βλαχάκη δημιούργησαν την ταινία “Το ουράνιο τόξο”.

Αντλώντας έμπνευση από την ποικιλία των χρωμάτων, από την ομορφιά και την ποικιλομορφία που υπάρχει στη φύση  θέλησαν να αναδείξουν τη σημασία της πολυπολιτισμικότητας και του πλουραλισμού για την πρόοδο και την εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας και να ευαισθητοποιήσουν τους συμμαθητές τους σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες.

Μέσα από την ταινία που δημιούργησαν εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους σχετικά με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και επισήμαναν την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Κατήγγειλαν  τα πολεμικά παιχνίδια και όρθωσαν  το ανάστημά τους για να υπερασπιστούν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, την ισότητα και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους ανεξάρτητα από φυλή, θρήσκευμα και καταγωγή.

(Στην ομάδα των μαθητών συμμετείχε επίσης η μαθήτρια Πινακούλα Κωνσταντίνα)

δείτε το βίντεο:

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here