ΑρχικήΑΡΘΡΑ"Οι Έλληνες που άλλαξαν τον κόσμο το 2014"

"Οι Έλληνες που άλλαξαν τον κόσμο το 2014"

Δημοσιεύθηκε στις

spot_img

Για ένα ακόμη χρόνο Έλληνες από όλα τα σημεία του ορίζοντα, κατάφεραν να διαπρέψουν, να καταργήσουν τα σύνορα και να μας κάνουν περήφανους με τα κατορθώματά τους. Η ομάδα του ellines.com διάλεξε 12 από αυτούς, έναν για κάθε μήνα του 2014, που με το έργο και την προσωπικότητά τους προκάλεσαν παγκόσμια αίσθηση.

peppas_a
Ιανουάριος – Νικόλαος Πέππας
Ο καθηγητής Χημικής Μηχανικής και Φαρμακολογίας και Διευθυντής του κέντρου Βιο-υλικών, Φαρμακολογίας και Βιονανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Τέξας, Νικόλαος Πέππας, τιμήθηκε με το βραβείο της Αμερικανικής Κοινότητας Χημείας στην Εφαρμοσμένη Επιστήμη των Υλικών για το 2014.

 

kalesaki_a
Φεβρουάριος – Ευτέρπη Καλεσάκη
Η ομάδα της Ευτέρπης Καλεσάκη του ερευνήτριας του Πανεπιστημίου του Λουξεμβούργου δημοσίευσε στο περιοδικό «Physical Review X» την μελέτη για την παραγωγή του τεχνητού γραφένιου.

 

sifakis_a
Μάρτιος – Ιωσήφ Σηφάκης
Ο διεθνούς φήμης επιστήμονας στον τομέα της Πληροφορικής με καταγωγή από την Κρήτη, ανέλαβε πρόεδρος του νέου Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) της χώρας μας.

 

zachary_a
Απρίλιος – Γιώργος Ζάχαρης
Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε τη λίστα του Μίδα, όπως ονομάζεται η λίστα με τους πιο επιτυχημένους επενδυτές κεφαλαίων σε τεχνολογικής φύσεως επιχειρήσεις για το 2014. Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει 100 τεχνολογικούς επενδυτές και ο ελληνικής καταγωγής επενδυτής κατάφερε να βρίσκεται ανάμεσά τους.

 

christopoulos_a
Μάϊος – Άρθούρος Χριστόπουλος
Η ομάδα του καθηγητή Φαρμακολογίας του Monash Institute of Pharmaceutical Sciences και ερευνητή του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Ιατρικής Έρευνας του Συμβουλίου της Αυστραλίας, πέτυχε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και αντιδρά η πρωτεΐνη της καρδιάς. Στόχος η κατάργηση των παρενεργειών που προκαλούν στον οργανισμό τα φάρμακα, καθώς η μέθοδος αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει πιο αποτελεσματικά φάρμακα για πάρα πολλές παθήσεις.

 

nikolelis_a
Ιούνιος – Μιγκέλ Νικολέλης
Ο καθηγητής Νευροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ντιουκ των Ηνωμένων Πολιτειών και επικεφαλής της πρωτοποριακής έρευνας «Walk Again», δημιούργησε μαζί με την ομάδα του τον εξωσκελετό, που επέτρεψε σε ένα τετραπληγικό παιδί να κάνει το εναρκτήριο λάκτισμα στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας.

 

papadopoulos_a
Ιούλιος – Περικλής Παπαδόπουλος
Εκτοξεύεται προς τον διεθνή διαστημικό σταθμό ο πρώτος 100% ελληνικός δορυφόρος, τον οποίο κατασκεύασε ο καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής του ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια San Jose, Περικλής Παπαδόπουλος, μαζί με μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων.

 

asimaki_a
Αύγουστος – Αγγελική Ασημάκη
Η ερευνήτρια παθολογοανατόμος στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και στο Νοσοκομείο «Beth Israel Deaconess» της Βοστώνης, ως μέλος ερευνητικής ομάδας βοήθησε στην ανακάλυψη ενός νέου φαρμάκου για όσους πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή αρρυθμίες της καρδιάς.

 

thales_a
Σεπτέμβριος – Θαλής Παπαγιαννακόπουλος
Ο ερευνητής του Τμήματος Βιολογίας και του Ινστιτούτου Κοχ για την Αντικαρκινική Έρευνα στο ΜΙΤ συμμετείχε στην επιστημονική ομάδα που ανακάλυψε ένα σημάδι της πρώιμης ανάπτυξης του καρκίνου του παγκρέατος και πιο συγκεκριμένα μια αύξηση σε ορισμένα αμινοξέα που εμφανίζεται πριν από τη διάγνωση της νόσου και την εμφάνιση των συμπτωμάτων της.

 

zavros_a
Οκτώβριος – Γιάννα Ζαβρού
Η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Μοριακής και Κυτταρικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι ήταν μεταξύ των επιστημόνων που κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν στο εργαστήριο ένα λειτουργικό τρισδιάστατο ιστό ανθρώπινου στομαχιού.

 

stef_a
Νοέμβριος – Μαρία Φλυτζάνη Στεφανοπούλου
Ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ, με επικεφαλής την καθηγήτρια Χημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Tufts και υπεύθυνη του εργαστηρίου Ενέργειας και νανο-καταλυτών, Μαρία Φλυτζάνη Στεφανοπούλου, σχεδίασαν και κατασκεύασαν νέους καταλύτες από χρυσό, που μπορεί στο μέλλον να μειώσουν σημαντικά το κόστος τόσο για τους καταλύτες καυσίμων όπως του υδρογόνου, όσο και για τους καταλύτες που χρησιμοποιούνται σε διάφορες χημικές διαδικασίες.

 

stratakis_a
Δεκέμβριος – Κωνσταντίνος Στρατάκης
Ο Επιστημονικός Διευθυντής του NICHD, του Εθνικού Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών, Κωνσταντίνος Στρατάκης με την ομάδα του ανακάλυψε ένα γονίδιο που σχετίζεται με την υπερβολική ανάπτυξη των παιδιών, τον γιγαντισμό. Θεωρείται πως η ανακάλυψή τους θα οδηγήσει σε νέες θεραπείες της πάθησης μελλοντικά.

Διαβάστε περισσότερα στοιχεία στην ιστοσελίδα ellines.com

Σχολιασμός με λογαριασμό Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
9,048ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,444ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Υποδοχή λειψάνων Αγίας Παρασκευής και Αγρυπνία την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου...

Ερώτηση στο Περιφ. Συμβούλιο για την γέφυρα της Καρύταινας

Ο Σύλλογος Καρυτινών «ο Θ. Κολοκοτρώνης» την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, οργάνωσε εσπερίδα στο...

Νέο εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό υλικό στο ΚΔΑΠ Μεγαλόπολης

Πόσο χάρηκαν τα Κδαπάκια μας και έπαιξαν ατελείωτα με το νέο εκπαιδευτικό- ψυχαγωγικό υλικό...

Με νομοθετική ρύθμιση σε ψυχρή εφεδρεία η Μελίτη μέχρι 31 Μαρτίου 2025

Σε ψυχρή εφεδρεία μέχρι το τέλος Μαρτίου θα μπει ο ΑΗΣ Μελίτης της ΔΕΗ,...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img

Διαβάστε επίσης

Υποδοχή λειψάνων Αγίας Παρασκευής και Αγρυπνία την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου...

Ερώτηση στο Περιφ. Συμβούλιο για την γέφυρα της Καρύταινας

Ο Σύλλογος Καρυτινών «ο Θ. Κολοκοτρώνης» την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, οργάνωσε εσπερίδα στο...

Νέο εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό υλικό στο ΚΔΑΠ Μεγαλόπολης

Πόσο χάρηκαν τα Κδαπάκια μας και έπαιξαν ατελείωτα με το νέο εκπαιδευτικό- ψυχαγωγικό υλικό...