ΑρχικήΑΡΘΡΑΝίκας: Προχωρεί η διαδικασία για το φωτοβολταϊκό των 2.000 στρεμμάτων στη Μεγαλόπολη...

Νίκας: Προχωρεί η διαδικασία για το φωτοβολταϊκό των 2.000 στρεμμάτων στη Μεγαλόπολη που θα χρησιμοποιηθεί από τους αγρότες της Μεσσηνίας και της Αργολίδας

Θετικά έχει γνωμοδοτήσει το ΠΓΣΕΕ (Περιφερειακό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Εγγειοβελτιωτικών Εργων) Πελοποννήσου ως προς την αναγκαιότητα δημιουργίας στη Μεγαλόπολη του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των 2.000 στρεμμάτων, το όποιο ενεργειακό κέρδος από την λειτουργία του οποίου θα κατευθύνεται για την υποστήριξη των ενεργειακών αναγκών άρδευσης στον ΓΟΕΒ Παμίσου στη Μεσσηνία και στον ΓΟΕΒ Αργολίδας.

Σχολιάζοντας σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι προχωρεί η διαδικασία για την δημιουργία αυτού του μεγάλου φωτοβολταϊκού, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια, ως προς το ζήτημα της άρδευσης.

Στη γνωμοδότησή του το ΠΓΣΕΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου επισημαίνει ότι η κατασκευή του πιο πάνω φωτοβολταϊκού πάρκου είναι προς όφελος του ΓΟΕΒ, εκτιμώντας ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ότι “η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου θα μείωνε σημαντικά, σε μακροχρόνια βάση (συμπεριλαμβανομένων και των αποσβέσεων εγκατάστασης) το ενεργειακό κόστος του ΓΟΕΒ”.

Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνει, “α) το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για την λειτουργία των αντλιοστασίων του ΓΟΕΒ είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που διαμορφώνει το τελικό κόστος λειτουργίας του Οργανισμού, β) το μεγαλύτερο μέρος των συσσωρευμένων χρεών του ΓΟΕΒ οφείλεται στο ενεργειακό κόστος που δεν εξοφλήθηκε εγκαίρως”.

Παρατηρεί, ωστόσο, πως η χρηματοδότηση του έργου “δεν μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις περί εγγειοβελτιωτικών έργων διατάξεις, καθώς το φ/β δεν αποτελεί τέτοιου είδους έργο”.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, δημοσιοποιώντας έγγραφο του ΓΟΕΒ Παμίσου σχετικά με το πιο πάνω ζήτημα, χαρακτήρισε ως “εξαιρετικό” το έργο που παράγεται από την διοίκηση του εν λόγω Οργανισμού.

Δείτε το έγγραφο του ΓΟΕΒ Παμίσου, αναφορικά με το θέμα του φωτοβολταϊκού ΕΔΩ

Δελτίο τύπου

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έχουν πέσει όλοι σαν τις ύαινες στο πτώμα της Μεγαλόπολης και αρπάζει ο καθένας ότι γουστάρει… Άραγε υπάρχει δήμαρχος στη Μεγαλούπολη; Υπάρχει κάποιος από τη δημοτική αρχή να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του δήμου ή δεν προλάβουν από τα πανηγύρια; Έλεος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια