ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΚαύση αστικών αποβλήτων σε μονάδες της ΔΕΗ που κλείνουν προτείνει στέλεχος της...

Καύση αστικών αποβλήτων σε μονάδες της ΔΕΗ που κλείνουν προτείνει στέλεχος της ΔΕΗ!!

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την Μεγαλόπολη , με φόντο τις πωλήσεις των μονάδων , τις διαδικασίες δημιουργίας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη, έρχεται ένα σημαντικό στέλεχος της ΔΕΗ ο κ. Κοπανάκης που είναι γενικός διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης και πρώην Γενικός Διευθυντής Παραγωγής, να θέσει επίσημα θέμα καύσης αστικών αποβλήτων σε μονάδες της ΔΕΗ που κλείνουν.

Είναι σαφέστατο ότι με τέτοιες αναφορές η Μεγαλόπολη μπαίνει στο κάδρο. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά βλέπουμε ότι συνεχώς βγαίνουν στην δημοσιότητα σχεδιασμοί που μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στην περιοχή μας. Και πάντα με την τοπική κοινωνία να το μαθαίνει τελευταία.

Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ από το energypress.gr  αναφέρει:

Πέντε πρωτοβουλίες από την ΔΕΗ για προώθηση της κυκλικής οικονομίας και την παροχή ενεργειακών υπηρεσιών

Τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της ΔΕΗ στην κατεύθυνση προώθησης της κυκλικής οικονομίας και του μετασχηματισμού της σε εταιρεία προώθησης ενεργειακών υπηρεσιών παρουσίασε σήμερα ο Ιωάννης Κοπανάκης, γενικός διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης της επιχείρησης.

Μιλώντας στο 2ο συνέδριο του Economist για τη βιωσιμότητα στην νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο που πραγματοποιείται στην Αθήνα ο κ. Κοπανάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε πέντε πρωτοβουλίες:

– Επαναχρησιμοποίηση της ιπτάμενης τέφρας που παράγεται από την καύση λιγνίτη στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, σε δημόσια έργα όπως δρόμους λιμάνια και αντιπλημμυρικά. Η ΔΕΗ είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν την τέφρα στην κατασκευή του φράγματος Πλατανόβρυσης.

-Τηλεθέρμανση πόλεων με αξιοποίηση της θερμότητας που παράγεται από τις θερμικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Εφαρμόζεται ήδη στην Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, τονίστηκε ωστόσο ότι είναι κρίσιμο ζήτημα ο καθορισμός του τιμήματος και η συνέπεια των τοπικών κοινωνιών στις πληρωμές.

Η παραγωγή ενέργειας με καύση αστικών αποβλήτων, που θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε μονάδες που θα εγκατασταθούν στα λιγνιτικά εργοστάσια της ΔΕΗ που κλείνουν. Κρίσιμη εν προκειμένω είναι η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών αλλά και το τίμημα απορρόφησης της παραγόμενης ενέργειας.

-Αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε υδροηλεκτρικά. Υπολογίζεται ότι για κάθε 2.000 μεγαβάτ αιολικών που εγκαθίστανται απαιτούνται 600 μεγαβάτ αποθήκευσης.

-Πράσινη ηλεκτροκίνηση που περιλαμβάνει την προμήθεια των οχημάτων του δικτύου της φόρτισης και την παροχή ενέργειας. Η ΔΕΗ έχει υποβάλει σχετική πρόταση για την εφαρμογή του προγράμματος σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Στο ίδιο συνέδριο ο διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων Σπύρος Κιαρτζής ανέφερε ότι κάθε χρόνο ο όμιλος αυξάνει την παραγωγή και τις οικονομικές του επιδόσεις μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αυξάνοντας την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση πρώτων υλών και υλικών.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η επαναχρησιμοποίηση νερών, η αξιοποίηση στερεών αποβλήτων και η διάθεση παραπροϊόντων της διύλισης στην τσιμεντοβιομηχανία.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ