Το δημογραφικό είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά προβλήματα του τόπου, το οποίο μπορεί να είναι ο καταλύτης ακόμη και για την επιβίωση του έθνους μας.
Η Δημογραφία μίας χώρας ακολουθεί φυσικούς νόμους. Ένας από αυτούς που εφαρμόζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο νόμος των συγκοινωνούντων δοχείων. Οι μεταναστεύσεις λαών ή και οι πολεμικές εισβολές γίνονται πάντα από υπερπληθυσμιακές Χώρες σε άλλες , συνήθως γειτονικές , όπου το ανθρώπινο δυναμικό ή γηράσκει , ή μειούται. Αν δε η χώρα – δέκτης είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από τους μεταναστεύοντες πληθυσμούς , τότε είναι απολύτως βεβαία η ειρηνική ή βίαιη μετακίνηση των πληθυσμών. Σε αυτό το σημείο πρόκλησης προς τους γείτονές μας βρίσκεται στην παρούσα περίοδο η Χώρα μας. Με ένα εξαιρετικά χαμηλό δείκτη γεννητικότητας και μια σχετικός ανθούσα οικονομία η Ελλάδα γίνεται προκλητική για τους γείτονες και εδώ είναι το πρόβλημά μας.
Εκτός όμως από αυτά τα θεωρητικά , υπάρχουν συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία ,(όπως η απογραφή του 2011 που εντοπίζει το μεγάλο προβλήτα του πληθυσμού ) τα οποία θα έπρεπε όλους μας , αλλά πιο πολύ τις Ηγεσίες οι οποίες ρυθμίζουν τις τύχες αυτού του τόπου να μας έχουν θέσει σε συναγερμό. Φαίνεται όμως ότι άλλες προτεραιότητες τίθενται , αφήνοντας το πρόβλημα να γίνεται συνεχώς και δυσκολότερο στην επίλυσή του.
O Σύλλογος μας και η Πανελλήνια Ένωση Τριτέκνων επανηλλημένα έχει φέρει το θέμα του Δημογραφικού προβλήματος ως μία βόμβα στα θεμέλια της Ελλάδος.
Σαν Σύλλογος έχουμε προτείνει φορολογικές ελαφρύνσεις, προγραμματισμό στην παιδεία με την γνώση της δημιουργίας της πολυμελής οικογένειας, την στήριξη της μητέρας από το κράτος στην εργασία της και στην διασφάλιση της υγιής ανάπτυξης του παιδιού στα προγράμματα υγείας και παιδικών σταθμών όπως επίσης και την εξομοίωση Τριτέκνων –Πολυτέκνων σε όλες τις διατάξεις του νόμου.
Συνεχής γήρανση του πληθυσμού:
Πληθυσμιακά κενά σε γεωγραφικές περιοχές της χώρας, ιδίως στον παραμεθόριο χώρο.
Μείωση ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων δυνάμεων , με αύξηση της πιθανότητας διενέξεων , κρίσεων ή και πολέμου με τις γειτονικές κυρίως χώρες και πιο συγκεκριμένα για εμάς με την Τουρκία.
Ανεπαρκές εργατικό δυναμικό , με επίπτωση την χαμηλή αναλογία εργαζομένων συνταξιούχων της χώρας.
Μικρή εσωτερική καταναλωτική αγορά και αντίστοιχη φορολογική βάση με αναιμική οικονομία.
Αύξηση της λαθρομετανάστευσης με ότι αυτό συνεπάγεται σε θετικές και αρνητικές επιπτώσεις.
Κίνδυνος ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ του ελληνισμού , με δεδομένες τις τάσεις που σαφώς διαγράφονται σε πολιτικό και πανεπιστημιακό επίπεδο στο εξωτερικό από κέντρα τα οποία επεξεργάζονται την μείωση ή την περιθωριοποίηση της ελληνικής πολιτιστικής και πολιτισμικής συμβολής της χώρας στο παγκόσμιο περιβάλλον.
Η ελληνική κοινωνία και κυρίως το ελληνικό κράτος πρέπει να σκύψει με αγάπη και ενδιαφέρον πάνω στα προβλήματα των νέων οικογενειών γιατί όπως προαναφέραμε η γήρανση μίας χώρας που συμμετέχει και στο παγκόσμιο περιβάλλον επηρεάζει σε ένα βαθμό και την εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας.
Διαφορετικά θεωρούμε ότι επίκαιρη θα είναι η επισήμανση του Κλεμανσώ , ο οποίος αναφερόμενος το 1919 στη Συνθήκη των Βερσαλλιών μετά τον νικηφόρο για τη Γαλλία Α ‘ Παγκόσμιο Πόλεμο έλεγε : εάν η Γαλλία απομακρυνθεί από τις πολυμελείς οικογένειες , τότε όσους όρους και αν βάλουμε στη συνθήκη , ακόμη και αν αφαιρέσουμε όλα τα όπλα από τη Γερμανία , η Γαλλία θα χαθεί τελικά , γιατί δεν θα υπάρχουν πλέον Γάλλοι . Και εμείς έχουμε απομακρυνθεί από την ωραία αυτή πολυμελή οικογένεια.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Den eida kanena psifisma ton triteknwn gia to XDBA den tous apasxolei?
Den eida kanena psifisma ton triteknwn gia to XDBA den tous apasxolei?
Den eida kanena psifisma ton triteknwn gia to XDBA den tous apasxolei?