Σύντομα θα ξεκινήσουν έργα βελτίωσης στο δρόμο πρόσβασης
Πολύ σύντομα θα γίνει εύκολη η πρόσβαση στο μυκηναϊκό νεκροταφείο του Παλαιοκάστρου Γορτυνίας με τη βελτίωση του δρόμου που οδηγεί σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μυκηναϊκής περιόδου που έχουν ανασκαφεί στην Αρκαδία.
Αυτό ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας στη διάρκεια συγκέντρωσης των κατοίκων του χωριού στην οποία παρέστη μετά από πρόσκληση.
Ο κ. Γιαννακούρας, αφού άκουσε τα αιτήματα των κατοίκων του χωριού, επεσήμανε τη σημασία που έχει το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο αλλά και το νεκρομαντείο που έχει ανασκαφεί, νεκρομαντείο που είναι το μοναδικό που έχει έρθει στο φως και θεωρείται το αρχαιότερο με τα ευρήματα να εκτίθενται στο μουσείο της Τρίπολης και δεσμεύτηκε για την άμεση έναρξη του έργου της βελτίωσης του δρόμου, ώστε ο χώρος να είναι εύκολα επισκέψιμος σε όποιον το επιθυμεί.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας τις μέρες του 15ου Αύγουστου βρέθηκε κοντά στους συμπατριώτες του Αρκάδες και επισκέφθηκε δεκάδες χωριά σε όλη την Αρκαδία, έχοντας την ευκαιρία να μιλήσει με ντόπιους και επισκέπτες των χωριών με αφορμή τις πολιτιστικές και λοιπές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες.
Μεταξύ αυτών ο κ. Γιαννακούρας παρευρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο μνημείο των πεσόντων κατοίκων του χωριού Γέφυρα στο δήμο Μεγαλόπολης και κατέθεσε στεφάνι. Εκεί στις 30 Αυγούστου του 1944 οι Γερμανοί κατακτητές εκτέλεσαν τον παπά του χωριού και 11 ακόμα κατοίκους.
Επίσης συμμετείχε στο Αντάμωμα των κατοίκων στις Κάτω Κολλίνες (Αγία Βαρβάρα). Έδωσε το «παρών» στη συναυλία του Μανώλη Μητσιά στην Ασέα όπως και στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Γιάννη Χριστόπουλου με πάνω από 1200 φωτογραφίες με την ιστορία του χωριού της Ασέας. Και όπως κάθε χρόνο συμμετείχε στα εγκαίνια της έκθεσης της Τεγέας και στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στην Επισκοπή. Μία έκθεση που αποτελεί οικονομικό και πολιτιστικό γεγονός για την Αρκαδία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου- ΠΕ Αρκαδίας στηρίζει με κάθε τρόπο και επιδιώκει την αναβάθμισή της όπως και την αξιοποίηση και ανάδειξη ευρύτερα του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής της ΔΕ Τεγέας.