Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, 2025
ΑρχικήΑΡΘΡΑΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Μπλόκαρε την πύλη του ΑΗΣ Μελίτης για να μην περάσουν οι...
spot_img

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Μπλόκαρε την πύλη του ΑΗΣ Μελίτης για να μην περάσουν οι εκπρόσωποι των έξι επενδυτικών σχημάτων

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απέκλεισαν, από νωρίς το πρωί, την κεντρική πύλη του ΑΗΣ Μελίτης στη Φλώρινα για να εμποδίσουν την είσοδο, στις εγκαταστάσεις του σταθμού, των εκπροσώπων των έξι εταιριών και κοινοπρακτικών σχημάτων, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του ατμοηλεκτρικού εργοστασίου, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

Επίσης, έχει αποκλειστεί η πρόσβαση των εργαζομένων στα γραφεία του διοικητηρίου του σταθμού, ενώ έχει επιτραπεί η είσοδος για λόγους ασφαλείας μόνο στον διευθυντή του ΑΗΣ Μελίτης, Δημήτρη Παπαβραμίδη.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, δήλωσε ότι “οι υποψήφιοι αγοραστές δεν πρόκειται να περάσουν την πύλη των εργοστασίων, δεν θα τους επιτρέψουμε ποτέ να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις των μονάδων”.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη επίσκεψη κλιμακίου τεχνικών που εκπροσωπούν τις ενδιαφερόμενες εταιρίες που έχουν επιλεγεί στην διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του σταθμού, τα τμήματα του εργοστασίου και να έχουν ενημέρωση για τεχνικά ζητήματα από τα στελέχη του σταθμού. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ προανήγγειλε ότι οι αντιδράσεις των εργαζομένων στην Μεγαλόπολη, όταν θα έρθει η χρονική στιγμή της επίσκεψης του κλιμακίου των ιδιωτών επενδυτών, “θα είναι πολύ πιο ισχυρές καθ’οτι ο κόσμος είναι θυμωμένος αφού πωλείται το σύνολο της λιγνιτικής αφρόκρεμας της ΔΕΗ”.

Ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 19 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη τύπου εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ, του περιφερειάρχη δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη και δημάρχων, όπου θα γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες της δικαστικής προσφυγής που ετοιμάζεται, προκειμένου να ματαιωθεί η διαδικασία της πώλησης των μονάδων.

από το energypress.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

11,750ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,658ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img

Απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για ολοκλήρωση της στερέωσης του συνόλου των τειχών του κάστρου της Καρύταινας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι...

Εκδηλώσεις του Κ.Α.Π.Η. Μεγαλόπολης

To Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δήμου Μεγαλόπολης πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα  τις...

Δράση στο δημοτικό σχολείο Καρύταινας

Ο πολιτιστικός σύλλογος "Κοινόν Καρυτινών",σε συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο Καρύταινας και τον δάσκαλο...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img